Roma caută sponsori pentru restaurarea Colosseumului

Epoch Times România
16.04.2010

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a anunţat un plan pentru restaurarea Colosseumului, unul dintre cele mai importante monumente istorice ale oraşului, planul urmând să coste aproximativ 30 de milioane de dolari, transmite miercuri Efe.

Având ca obiectiv principal 'curăţarea chipului' pe care îl are în prezent Amfiteatrul Flavio, mai cunoscut sub numele de Colosseum, primarul Cetăţii Eterne se află în căutarea oamenilor de afaceri dispuşi să participe la această iniţiativă, care prevede 'o împărţire' a zonelor de restaurat între mai mulţi sponsori.

Proiectul va consta în curăţarea faţadei nordice - estimată la 6,8 milioane de dolari, a extensiei sudice - 4,7 milioane de dolari, a galeriilor de suprafaţă - 9,5 milioane, dar şi a galeriilor subterane - 6,1 milioane. De asemenea, va fi verificată şi starea în care se află instalaţiile interne, procedură care va costa aproximativ 1,3 milioane de dolari.

Pînă în acest moment, doar proprietarul Casei de modă Tod's şi al echipei de fotbal Fiorentina - italianul Diego della Valle - s-a arătat dornic să-l ajute pe primarul Romei.

Acţiunea are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural al capitalei italiene, pentru a evita producerea unor incidente cum a fost cel din luna martie, când s-a desprins acoperişul de la Domus Aurea - 'Palatul de aur', unde împăratul Nero şi-a trăit ultimii ani de viaţă. Domus Aurea se află la câţiva metri de Colosseum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor