România, destinaţie turistică pentru cei cu venituri mici şi medii

Litoralul românesc
Litoralul românesc (Epoch Times România)

Ţara noastră ar putea să atragă turişti străini în număr mai mare decât în prezent, dacă se va promova pe piaţă ca o destinaţie ieftină, pentru cei cu venituri mici şi medii, a declarat Gheorghe Mărginean, proprietarul Karpaten Turism, reprezentantul Thomas Cook în România.

"Noi avem şanse doar ca destinaţie ieftină, din cauza imaginii negative pe care o avem. În România vin turişti străini cu venituri medii şi mici", a afirmat Mărginean.

Prin Thomas Cook Neckermann, au fost aduşi pe litoral, în timpul verii, peste 5.600 de turişti străini, dintre care 60% au fost germani, iar restul polonezi. TUI a oferit pachete turistice la Marea Neagră pentru 1.000 de străini, dar destinaţia a fost scoasă din cataloage pentru că nu se bucura de succes.

În 2013, reprezentantul Thomas Cook în România estimează că va aduce pe litoral peste 7.000 de turişti străini, dintre care mai mult de 5.700 de germani şi 1.300 de polonezi.

"Thomas Cook a intrat pe piaţa românească cu preţuri mai mici cu până la 40% faţă de concurenţă, la aceleaşi hoteluri, şi aşa se explică numărul mai mare de turişti. Faţă de două chartere care au venit în acest an pe Kogălniceanu, germanii care vin în România anul viitor prin Thomas Cook au locuri rezervate pe nouă chartere care aterizează pe Varna. Tot pe aeroportul din Bulgaria aterizează şi două curse săptămânale cu turişti polonezi aduşi de Thomas Cook, dintre care o parte vor veni pe litoralul românesc", a precizat Mărginean.

Turiştii străini nu vor să cheltuiască pe litoral mai mult de 50 de euro pe zi, incluzând transportul cu avionul, cazarea şi micul dejun şi peste 70 de euro zilnic pentru transport, cazare şi masă în regim all inclusive.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură