România învinsă de Muntenegru la handbal la un punct diferenţă (26-27)

Tricolorele au suferit a doua înfrângere (după cea cu Spania 31 - 16 ) la acest Mondial şi riscă acum să rateze calificarea în grupele principale ale competiţiei. Partida de vineri 6 decembrie cu Ungaria va fi hotărâtoare.
Handbalista română Cristina Neagu
Handbalista română Cristina Neagu (Cristina Neagu/facebook)

Naţionala feminină de handbal a României a pierdut în faţa jucătoarelor din Muntenegru, cu scorul de 26 - 27, în Grupa C a Campionatului Mondial din Japonia, după ce la pauză au condus cu 12-11.

România a jucat bine timp de 45 de minute, însă în ultimul sfert de oră al partidei a făcut greşeli, iar balanţa a înclinat decisiv spre adversare. În prima repriză, echipa antrenată de Tomas Ryde s-a aflat la cârma jocului după ce a fost condusă cu 2-0, fiind de mai multe ori în avantaj de două goluri pe tabelă, 6-4, 7-5, 8-6.

În partea a doua a partidei, România a jucat excelent şi s-a desprins la 21-17, dar apoi a urmat multe greşeli tehnice şi tactice, în apărare şi atac, atât ale jucătoarelor, cât şi ale staff-ului tehnic, iar Muntenegru, antrenată de suedezul Per Johansson (ex-CSM Bucureşti) şi de Adrian Vasile (actualul antrenor principal al echipei CSM Bucureşti), a înscris şapte goluri consecutive, conducând cu 24-21. România a încercat o revenire în finalul partidei, dar nu a reuşit să egaleze, pierzând la un gol diferenţă.

Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului.

În alt meci din grupă, Spania a surclasat Kazahstanul cu 43-16. Într-un alt meci al grupei, Ungaria va juca cu Senegalul.

Anterior, tricolorele au reuşit două victorii la Mondialul nipon: au învins Senegalul cu 29-25 şi Kazahstanul cu 22-20.

În clasament, Spania ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de Muntenegru, 8 puncte, România 4 puncte, Ungaria, 2 puncte, Senegal, 0 puncte, Kazahstan, 0 puncte. Primele trei clasate se califică în grupele principale.