România - Rusia, în Cupa Europeană a Naţiunilor ediţia 2016

Cele două selecţionate se vor întâlni sâmbătă la Iaşi, pe stadionul "Emil Alexandrescu" (ora 14,00)
Căpitanii celor două echipe naţionale, Mihai  Macovei şi Vasili Artemiev, alături de preşedintele Federaţiei Române de  specialitate, Haralambie Dumitraş şi viceprimarul municipiului Iaşi, Mihai Chirică
Căpitanii celor două echipe naţionale, Mihai Macovei şi Vasili Artemiev, alături de preşedintele Federaţiei Române de specialitate, Haralambie Dumitraş şi viceprimarul municipiului Iaşi, Mihai Chirică (FRR.ro)

În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate astăzi, cu ocazia disputării meciului de rugby dintre selecţionatele României şi Rusiei din Cupa Europeană a Naţiunilor, programat să aibă loc sâmbătă, 27 februarie (ora 14), la care au participat atât antrenorii cât şi căpitanii celor două echipe, precum şi preşedintele Federaţiei Române de specialitate, Haralambie Dumitraş şi viceprimarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, s-au făcut declaraţii cu privire la meciul de mâine şi s-au adus totodată mulţumiri ieşenilor pentru găzduire şi pentru interesul arătat faţă de acest sport.

"Vreau să vă mulţumesc pentru interesul pe care îl arătaţi acestui sport deosebit de frumos. Vreau să le urez bun venit prietenilor noştri din Rusia, să le urez succes la meciul de mâine. Iaşiul este un oraş cu foarte multă istorie, este un oraş cultural, un oraş al studenţilor. Ştiu că este un meci important, un meci cu miză. De aceea, cred eu, cel mai important lucru este performanţa, să facem un spectacol, să ne bucurăm împreună, pentru că în jurul valorilor din rugby se construieşte totul", a spus preşedintele FRR.

Totodată, căpitanii celor două reprezentative au mărturisit că va fi un meci dificil, greu şi cu miză mare.

"Este prima oară când vin la Iaşi. Meciul de mâine va fi un meci foarte greu. Din punctul meu de vedere, România fiind favorita. Faptul că anul trecut am obţinut o victorie împotriva României este o performanţă după şase ani, ceea ce este foarte important. Meciul de mâine este extrem de greu mâine. Sper ca echipa mea să se ridice la cel mai înalt nivel", a mărturisit căpitanul naţionalei Rusiei, Vasili Artemiev.

La rândul său, căpitanul 'stejarilor', Mihai Macovei, s-a arătat plăcut surprins de felul în care au fost făcute toate aranjamentele pentru această confruntare, pentru o desfăşurare cât mai bună şi în condiţiile cele mai optime ale meciului.

"Vrem să organizăm cât mai multe meciuri aici, la Iaşi, pentru că lumea iubeşte rugby-ul. Asta ne face să dăm totul pe teren şi să jucăm cu gândul la victorie. Meciul de mâine va fi greu. Întotdeauna contra echipei Rusiei am avut un meci greu. E o echipă bună, cu jucători masivi, care caută întotdeauna contactul şi, uneori, îl fac foarte bine. Mâine intrăm pe teren cu gândul la victorie. Sper că mâine să fie o vreme bună şi lumea să iasă din casă şi să ne vadă", a afirmat Mihai Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport