România va disputa al doilea meci din Grupa A în compania Elveţiei

Cele două reprezentative s-au mai întâlnit de 12 ori până în prezent, ultima dată în 30 mai 2012, încheiat cu victoria tricolorilor (1-0)
(Echipa Naţională de fotbal a României/facebook)

Naţionala de fotbal a României are programat miercuri, 15 iunie, de la ora 19,00 (ora României), al doilea meci din Grupa A din cadrul Campionatului European din Franţa, unde va întâlni pentru a treisprezecea oară prima reprezentativă a Elveţiei. Partida se va disputa pe stadionul ''Parc des Princes'' din Paris.

Tricolorii vin după un meci pierdut în faţa favoritei grupei A, Franţa (0-1), în timp ce fotbaliştii elveţieni au obţinut primele trei puncte după victoria înregistrată în faţa echipei similare a Albaniei (0-1).

România şi Elveţia s-au mai întâlnit de 12 ori până în prezent, ultima dată în deplasare pe 30 mai 2012, încheiat cu victoria elevilor antrenaţi atunci de Victor Piţurcă (1-0). Ai noştri au reuşit să se impună de cinci ori, iar elveţienii de patru ori, trei întâlniri incheindu-se nedecis, golaverajul fiind favorabil echipei din Ţara Cantoanelor cu 19-15.

Formaţia condusă de pe banca tehnică de selecţionerul Anghel Iordănescu ocupă în prezent locul trei în clasamentul Grupei A, după echipa gazdă, Franţa şi Elveţia. Pentru a putea spera la o calificare în faza următoare a competiţiei continentale, România trebuie neapărat să câştige miercuri seara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport