România va livra un nou lot de vaccin Republicii Moldova: 100.620 de doze Pfizer-BioNTech

(presedinte.md)
Maria Maevschi
08.07.2021

Guvernul României a anunţat joi, 8 iulie, că donează Republicii Moldova un nou lot de vaccin, fiind vorba, potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei, de 100.620 de doze marca Pfizer-BioNTech.

„O veste foarte bună ne-a venit de la Bucureşti: în urma discuţiei pe care am avut-o, acum câteva săptămâni, cu prim-ministrul Florin Cîţu, Guvernul României a decis să mai doneze Republicii Moldova un lot de vaccin împotriva Covid-19. Donaţia anunţată astăzi constituie 100.620 de doze marca Pfizer-BioNTech”, a declarat preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Astfel, cantitatea totală de vaccin, pe care a oferit-o România Republicii Moldova în ultimele luni, depăşeşte cifra de 500 de mii de doze.
Şefa statului a menţionat că, datorită sprijinului generos al României, la 2 martie a fost posibilă demararea campaniei de vaccinare, fiind salvate vieţi într-o perioadă extrem de dificilă.

„Astăzi avem vaccin pentru toată lumea şi îi îndemn încă o dată pe toţi cetăţenii să se vaccineze - doar astfel vom putea evita riscul revenirii în forţă a pandemiei”, a subliniat Maia Sandu.

În context, aceasta a ţinut să mulţumească autorităţilor de la Bucureşti pentru receptivitate şi pentru faptul că, de fiecare dată au răspuns rapid şi prin acţiuni concrete la solicitările sale de a ajuta Republica Moldova şi oamenii din ţară noastră. „Mulţumim, România!”, a adăugat şefa statului.

Precizăm că decizia a fost luată în urma întrevederii din 7 iulie, dintre secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Denis Cernelea, şi cel al Ministerului Sănătăţii din România, Andrei Baciu, pe tema desfăşurării campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, dar şi relaţiilor de colaborare în domeniul sănătăţii între ambele state.

Menţionăm că, până în prezent, s-au vaccinat 774.187 de cetăţeni ai Republicii Moldova, dintre care 298.721 persoane s-au vaccinat cu ambele doze, 81 persoane au suferit reacţii adverse moderate, iar altele 1.431 – reacţii adverse uşoare.

Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa medicului de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor