Românii nu-l uită pe Ciorbea. Nou demers pentru demiterea Avocatului Poporului

Cetăţenii sunt îndemnaţi să îi anunţe pe partenerii instituţionali ai Avocatului Poporului că Ciorbea este demis, printre motive numărându-se monopolizarea activităţii acestuia de către cauze mai degrabă ale oamenilor politici decât ale oamenilor de rând.
Victor Ciorbea
Victor Ciorbea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

De-clic.ro, platforma online ce a găzduit petiţia prin care peste 146.000 de români "l-au concediat" pe Victor Ciorbea, după ce acesta a atacat la CCR legea care l-a oprit pe Dragnea să fie premier, lansează un apel către cetăţeni, pentru un nou pas spre demiterea Avocatului Poporului.

"Hai să anunţăm toţi partenerii instituţionali ai Avocatului Poporului că Victor Ciorbea este demis. Hai să le scriem conducerii celor două camere ale Parlamentului, Preşedintelui, Prim ministrului şi Curţii Constituţionale că noi, cetăţenii, am renunţat la serviciile lui Ciorbea", scriu reprezentanţii declic.ro, adăugând modelul de scrisoare ce poate fi trimisă către Preşedinţie, Senat, Camera Deputaţilor, Curtea Constituţională şi Guvern.

Cetăţenii sunt invitaţi să adauge propriile argumente.

Mailto: procetatean@presidency.ro, infopub@senat.ro, srp@cdep.ro, ccr@ccr.ro, drp@gov.ro, contact@de-clic.ro

Către: Administraţia Prezidenţială, Curtea Constituţională a României, Biroul Permanent al Senatului, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, Guvernul României

Subsemnatul [...], împreună cu alţi peste 145.000 de cetăţeni, am decis în calitate de cetăţeni români să renunţăm la serviciile de avocat al poporului ale d-lui Ciorbea Victor. Printre motivele noastre de nemulţumire se enumeră lipsa de eficienţă a acestuia în apărarea drepturilor omului şi monopolizarea activităţii sale de către cauze mai degrabă ale oamenilor politici decât ale oamenilor de rând.

Considerăm că într-o democraţie sănătoasă Avocatul Poporului este o voce în principal critică la adresa puterii, în nici un caz una submisă acesteia. Mai mult, raportul de activitate al d-lui Ciorbea este nesatisfăcător, activitatea sa este lipsită de transparenţă, iar în raport cu cetăţenii a dat dovadă de aroganţă. Mai grav chiar, unele din declaraţiile sale au fost de-a dreptul insultătoare la adresa cetăţenilor cărora ar trebui să le reprezinte interesele.

Vă aducem la cunoştinţă, aşadar, că nu suntem de acord să continuaţi raporturile instituţionale cu Victor Ciorbea şi că orice activitate întreprinsă de acesta este lipsită de legitimitatea necesară unui avocat al poporului acceptat de clienţii săi.

Cu deosebit respect", este modelul de scrisoare lansat de de-clic.ro.

Reamintim că peste 146.000 de persoane au semnat petiţia vizând "concedierea" lui Ciorbea, lansată de de-clic.ro. Mare parte din semnături au fost depuse şi în format tipărit la sediul Avocatului Poporului, unde deponenţii au fost ţinuţi în anticameră.

Surprinzător sau nu, petiţionarilor li s-a comunicat că nu vor fi primiţi în audienţă decât dacă renunţă la ideea de a filma întrevederea ce va avea loc. Cum cetăţenii, nemulţumiţi de faptul că Ciorbea i-a numit "bieţi oameni" care nu ştiu despre ce este vorba, nu au renunţat la dorinţa lor de a filma întâlnirea, astfel încât cei de acasă să poată urmări şi ei conţinutul discuţiilor iar conţinutul acestora să nu fie ulterior răstălmăcit, accesul în audienţă nu le-a fost permis.

Ajuns şi el la sediu în timp ce cetăţenii aşteptau să vorbească cu el, Avocatul Poporului - întors de la Parchet unde a depus mărturie în dosarul Mineriadei - i-a ironizat pe cei prezenţi întrebându-i dacă au venit cu colindul.