Rulouri de porc la grătar umplute cu legume gratinate(I)

Rulouri de porc la grătar umplute cu legume gratinate
Rulouri de porc la grătar umplute cu legume gratinate (Maria Matyiku / Epoch Times)

Odată cu venirea căldurii, grătarul devine pentru mulţi dintre noi o opţiune preferată, fie că suntem acasă, fie că ieşim la iarbă verde. Vă invităm să încercaţi aceste rulouri minunate, făcute din carne de şniţel şi umplute cu vinete, ardei şi dovlecei gratinaţi, alături de o feliuţă de caşcaval. Se pot servi cu cartofi noi natur sau cu ghiveci de legume, spanac scăzut, orez, sau alte garnituri şi salate preferate.

Ingrediente:

2 vinete mai mici (500 g),
2 dovlecei (250 g),
1 kg carne de porc (ca pentru şniţele),
1 ardei roşu,
3-4 felii caşcaval (200 g),
1-2 linguri de ulei

Garnitura de cartofi

1 kg cartofi noi,
2-3 linguri de ulei,
1/2 legătură de verdeaţă (pătrunjel, mărar, etc),
sare şi piper după gust


Modul de preparare:

Carnea se taie în felii şi se bate cu ciocanul de şniţele, după care se sărează şi se piperează. Carnea se dă la frigider pentru câteva ore.

Vinetele se taie în felii groase de 1-1,5 cm pe lungime, se sărează şi se pun într-o sită de plastic, pentru a elimina lichidul amărui pe care îl conţin. Se ţin la scurs câteva ore.

Dovleceii se curăţă de codiţă şi vârf apoi se taie pe lungime în felii groase de circa 2 cm . Se sărează şi se lasă deoparte.

Pentru prepararea rulourilor se scoate mai întâi carnea de la frigider, pentru a o aduce la temperatura camerei.

Se iau feliile de vinete de la scurs şi se taie în fâşii de 1,5- 2 cm grosime. Se prăjesc pe o plită încinsă sau pe grătar, ţinându-le mai puţin de un minut pe fiecare parte.

La fel se procedează cu feliile de dovlecel: se pun pe plita încinsă sau pe grătar şi se lasă cam un minut pe fiecare parte.

Ardeiul roşu se curăţă de cotor şi taie pe lungime în fâşii late. Se pun puţin de tot pe grătar, atât cât să se înmoaie. Se iau de pe foc, se lasă puţin să se răcească, apoi se feliază din nou pe lungime în bucăţi de 1,5 - 2 cm lăţime.

Feliile de caşcaval se taie de asemenea în fâşii de 1,5 -2 grosime.

În mijlocul fiecărei bucăţi de carne se pune o bucăţică de ardei, o bucăţică de caşcaval şi câte două felii gratinate de vinete şi dovlecel. Apoi se rulează frumos carnea, iar la sfârşit se unge ruloul cu puţin ulei. Se prind capetele cu o scobitoare astfel că ruloul să nu se desfacă.

Se pun rulourile pe grătar la foc potrivit, rotindu-le din când în când, astfel încât să se rumenească uniform. Sunt gata în mai puţin de 10 minute. Rulourile se iau de pe grătar, şi se pun într-un vas acoperit pentru a rămâne calde înainte de servire.

Garnitura de cartofi:

Cartofii se spală bine, se curăţă de coajă şi apoi se taie în cubuleţe. Se fierb pe aburi cam 10 minute sau până când sunt pătrunşi, după care se pun într-un vas. Se adaugă ulei de măsline, sare şi piper după gust. La sfârşit se presară pe deasupra cu verdeaţă.

Vă dorim poftă bună!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură