Rusia ordonă unor companii petroliere să taie producţia la 20% din nivelul lunii februarie

Sonde petroliere
Sonde petroliere (youtube.com)
A.P.
20.04.2020

Ministerul rus al Energiei le-a cerut producătorilor autohtoni să reducă producţia de petrol cu aproximativ 20% din nivelul mediu al lunii februarie, au declarat luni pentru Reuters două surse din industrie. Evoluţia ar aduce Moscova la nivelul pe care l-a promis în cadrul unui acord global.

Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol şi alţi mari producători de petrol, împreună cu Rusia, grup cunoscut sub numele de OPEC , au convenit să-şi reducă producţia combinată de petrol cu ​​9,7 milioane de barili pe zi (bpd) în mai şi iunie, pentru a combate oferta care este prea mare pentru economiile afectate de pandemia virusului Wuhan.

Împreună cu alte state, cum ar fi SUA şi Norvegia, care nu sunt parte din acordul OPEC+ , reducerea producţiei globale de petrol ar putea fi de 20 de milioane bpd, sau o cincime din producţia mondială de petrol.

În cadrul acordului, Moscova trebuie să-şi reducă producţia de petrol cu ​​2,5 milioane bpd din luna mai folosind nivelul de referinţă de 11 milioane bpd, cifră care include doar petrol brut şi nu include condensatul, un tip de ţiţei uşor.

Rusia, a cări producţie de condensat este de 0,6-0,7 milioane bpd, nu oferă defalcarea producţiei de petrol şi condensat. În februarie, producţia combinată s-a situat la 11,29 milioane bpd.

Surse apropiate au declarat că ministrul rus al Energiei a cerut producătorilor de ţiţei săptămâna trecută să-şi reducă producţia cu ​​19-20% faţă de nivelurile din februarie, ceea ce va aduce nivelul producţiei de petrol din Rusia în acord cu obiectivele asumate în acord.

Companiile ruseşti şi-au revizuit în mod semnificativ planurile privind exporturile de petrol în luna mai, în urma acordului global de reducere a producţiei de petrol al OPEC+, au declarat joi pentru Reuters trei surse ale companiei şi doi comercianţi.

Până în mai, producţia de petrol şi condensat în Rusia s-a situat la 11,27 milioane bpd, a spus o sursă a industriei energetice, în scădere de la 11,29 milioane bpd în medie luna trecută.

În cadrul acordului care a expirat la sfârşitul lunii martie, Rusia reducea producţia de petrol de la nivelul său din octombrie 2018 sau de la 11,4 milioane bpd la acel moment. Anul trecut, OPEC+ a fost de acord ca Moscova să excludă producţia de condensat de gaz din cota sa de producţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor