Rusia şi SUA nu şi-au schimbat poziţia privind apărarea antirachetă, spune Dmitri Medvedev

.
. (JUNG YEON-JE / AFP / Getty Images)

Rusia şi Statele Unite nu şi-au schimbat poziţia privind desfăşurarea de elemente ale apărării antirachetă în Europa, dar mai este, încă, timp de negociere, a declarat preşedintele rus Medvedev, după o întâlnire cu omologul său american Barack Obama.

"Am discutat faptul că nu este timpul pierdut, despre cooperare şi că negocierile privind toate aspectele legate de implementarea ideii unei apărării antirachetă europene ar trebui să fie mai active", a spus liderul de la Kremlin.

"Am fost de acord că acum este momentul ca experţi tehnici să se implice. Oricum, bineînţeles, poziţiile noastre rămân aceleaşi, însă dialogul în acest dosar nu numai că este posibil, este şi necesar. Vorbind clar, încă avem timp să negociem şi să ajungem la o decizie echilibrată, ţinând cont de experienţa pe care Barack şi cu mine am avut-o în timpul pregătirii tratatului START", a adăugat el.

Preşedintele american Barack Obama a precizat că Rusia şi Statele Unite au multe de făcut, în multe privinţe. "Acum este momentul în care experţii noştri tehnici, echipa noastră, vor începe discuţiile privind aspectele tehnice", a afirmat el.

Rusia şi SUA au convenit să coopereze pe tema scutului la summitul NATO de la Lisabona din 2010, dar negocierile sunt în impas.

La 23 noiembrie, Dmitri Medvedev a anunţat mai multe măsuri militare şi diplomatice în replică la desfăşurarea scutului în Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe