Salarii neplătite de anul trecut la o companie înfiinţată de Firea. Alexandru: Nu ştiu cum au stat atâtea luni fără bani

Violeta Alexandru
Violeta Alexandru (Epoch Times România)

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a afirmat luni, la postul B1 TV, că la prima companie municipală ce urmează a fi desfiinţată, Compania Turistică SA, salariile angajaţilor nu au fost plătite din toamna anului trecut.

Potrivit fostului ministru al Muncii, Compania Municipală Turistică SA, cu toate că nu a emis nicio factură pentru serviciile prestate, a cheltuit în schimb aproape 2 milioane de euro şi nu are niciun contract în derulare.

„Nu este o companie care să mai aibă contracte în derulare, este o companie cu un număr de angajaţi care pot face obiectul unei reorientări către fie Administraţia Bucureştiului, dacă sunt oameni competitivi, fie este o situaţie sociabilă gestionabilă în perioada următoare, dar toate vor fi desfiinţate. Primarul general a dat asigurări că va găsi soluţii pentru angajaţii care nu au nicio vină pentru că managerii lor şi-au bătut joc de banii bucureştenilor, inclusiv de salariile lor. Sunt salarii neplătite din toamna anului trecut”, a declarat Alexandru.

Liderul PNL Bucureşti a adăugat că nu înţelege „cum au stat aceşti oameni atâtea luni fără bani”.

„Oamenii ne scriu nouă deşi ştiu foarte bine care sunt persoanele responsabile pentru această situaţie care a început din toamna anului trecut, dar vom găsi o soluţie pentru ei, pentru că ei nu au nicio vină. Cineva şi-a bătut joc de ei şi anume toţi aceşti manageri care au stat comod, lejer într-o viaţă de lux nefăcând nimic, netăind nicio factură şi văzându-şi liniştiţi de viaţă în timp ce angajaţii îşi aşteptau salariile”, a menţionat fostul ministru.

Ce ar fi trebuit să facă de fapt compania Compania Municipală Turistică SA

Întrebată ce ar fi trebuit să facă de fapt Compania Municipală Turistică SA, Violeta Alexandru a explicat că trebuia să presteze o serie de servicii de informare şi atragere a turiştilor în Bucureşti.

„Să fim serioşi - aceasta este o piaţă competitivă în Bucureşti. Şi pentru această companie şi pentru celelalte există în piaţa liberă operatori economici care pot pune pe masă servicii la preţuri chiar mai mici. Bucureştiul este capitala României unde există suficienţi agenţi economici care pot intra într-o licitaţie transparentă. Nu era nevoie de o mână centralizată şi de un monopol pe anumite zone”, susţine Violeta Alexandru.

Deputata PNL a mai subliniat că „atâta vreme cât încerci să ai monopol pe piaţă şi încerci să direcţionezi nişte bani publici către anumite companii care să facă doar ele un anumit serviciu, asta înseamnă calitate proastă şi înseamnă să nu dai posibilitatea bucureştenilor să primească servicii de calitate”.

„Acolo au fost nişte companii în care clienţii PSD, prietenii, gaşca oamenilor şmecheri din Bucureşti din jurul PSD-ului şi-au găsit nişte locuri comode. Dacă vă duceţi să vedeţi aceste puncte de informare, nici nu sunt deschise. Îmi e şi ruşine de ruşinea lor. Vă spun direct, sunt salarii care s-au încasat în cursul acestor ani, fără să se facă nicio activitate. Sper că nu trăiţi cu senzaţia că de pe urma acestor companii a crescut numărul turiştilor în Bucureşti. Nu au fost angajaţi prin concurs. Aceste numiri au fost făcute de către fosta administraţie în viziunea lor de a controla şi resursele şi locurile în aceste companii. Nu sunt concursuri organizate la care s-au prezentat diverşi candidaţi, oameni care au un CV în spate şi a ieşit cel mai bun”, a precizat Violeta Alexandru, adăugând că cele mai multe dintre cele 20 de companii municipale înfiinţate în timpul administraţiei PSD-Firea „nu au tăiat facturi şi sunt pe pierdere - pierderi din banii bucureştenilor cinstiţi a oamenilor care muncesc să îşi plătească taxe şi impozite”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne