Şalaru a discutat cu Băsescu despre necesitatea formării unui nou partid

Fostul ministru al Apărării, Anatol Şalaru a avut joi o discuţie cu preşedintele PMP, Traian Băsescu. Cei doi au discutat despre situaţia politică din Republica Moldova şi evenimentele din ultima perioadă.
Anatol Şalaru şi Traian Băsescu
Anatol Şalaru şi Traian Băsescu (facebook.com)

„Astăzi, am avut un schimb de opinii despre situaţia politică din Republica Moldova cu preşedintele Traian Băsescu. Împreună am trecut în revistă problemele apărute după alegerile prezidenţiale din Republica Moldova şi necesitatea continuării drumului euro-atlantic”, a scris Şalaru pe pagina sa de Facebook.

Totodată, cei doi politicieni au discutat şi despre necesitatea constituirii unei noi formaţiuni politice noi la Chişinău, întrucât fostul ministru, deşi încă membru al Partidului Liberal, nu ar mai avea susţinere în această formaţiune. Amintim că cel care a înaintat solicitarea de demitere a lui Anatol Şalaru din funcţia de ministru al Apărării a fost Mihai Ghimpu, liderul PL.

„O temă abordată în cadrul discuţiilor a reprezentat-o necesitatea construirii unei noi structuri politice, dar şi, reconstrucţiei instituţionale a statului astfel încât să putem face faţă încercărilor Federaţiei Ruse de a transforma Republica Moldova într-o enclavă a sa. Unirea se face, nu se dezbate!”, a adăugat fostul ministru.

În context, Şalaru a ţinut să scrie şi despre vizita lui Dodon în Transnistria. Acesta a menţionat că Dodon nu ratează nicio zi fără a face măcar un pas către predarea Republicii Moldova în mâinile Federaţiei Ruse.

„Prezidentul de Sadova s-a umilit în faţa reprezentantului intereselor ruseşti din Transnistria. Era bine ca Dodon, înainte de a merge să discute cu şeful separatiştilor de la Tiraspol, să fi trecut pe la mormintele celor care, în 1992, au fost torturaţi şi ucişi de cei pe care el îi consideră parteneri. Era bine că înainte să meargă să pupe ciubota rusească de pe grumazul Basarabiei, să meargă să le privească în ochi pe mamele care şi-au pierdut feciorii în războiul ruso-moldovenesc de pe Nistru. Era bine să meargă să-i privească în ochi pe cei care au rămas orfani pentru că taţii lor au luptat şi au murit apărând pământul pe care Dodon îl scoate iarăşi la mezat. Trădarea de neam nici măcar Dumnezeu nu o iartă!”, se arată în mesajul lui Şalaru.

Igor Dodon a semnat decretul privind demisia lui Anatol Şalaru din funcţia de ministru al Apărării la 27 decembrie 2016, chiar a doua zi după ce a ocupat fotoliul de preşedinte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe