Acţiunile lui Dodon, condamnate: Într-o zi Dodon va rămâne fără cetăţenie pentru trădare de ţară

Steagul UE, limba de pe site-ul Preşedinţiei, cetăţenia fostului preşedinte al României, cam astea ar fi priorităţile lui Dodon şi de astfel de subiecte „urgente” va fi preocupat în următorii ani, consideră Maia Sandu şi nu numai.
Decretul semnat de Igor Dodon
Decretul semnat de Igor Dodon (facebook.com)

Criticile la adresa şefului statului, Igor Dodon, continuă să apară. Fostul premier Ion Sturza consideră că Dodon, în calitate de preşedinte nu este decât o simplă eroare istorică, iar liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate este de părere că noul preşedinte al RM va fi preocupat în următorii ani de anumite subiecte, pe care acesta le consideră „urgente”.

„Aplaudaţi ? Nu merită. Prezidentul lor Dodon este o simplă eroare istorică, născut în laboratoare obscure departe de Moldova... CC (Curtea Constituţională) l-a "promovat", "dăruindu-le" băştinaşilor alegeri directe spre bucuria stabilizatorilor. Să se spele cu el pe cap! Băsescu? La experienţa sa, este prea elegant... Ar putea... dar nu acum...”, a scris Sturza într-un comentariu pe contul său de Facebook.

„Steagul UE, limba de pe site-ul Preşedinţiei, cetăţenia fostului preşedinte al României - astea constituie priorităţile lui Dodon şi de astfel de subiecte „urgente” va fi preocupat în următorii ani. Desigur, depinde ce indicaţii va primi. Dragi cetăţeni, problemele noastre reale nu au nicio importanţă pentru Dodon”, a scris şi Maia Sandu.

Un internaut, indignat de acţiunile preşedintelui Dodon, întreprinse după numirea sa în funcţie, consideră că „actualul preşedinte al R. Moldova crede că „l-a apucat pe Dumnezeu de picioare” şi poate să-şi permită orice năzdrăvănie. A înlocuit limba română cu limba moldovenească pe site-ul Preşedinţiei, a scos drapelul UE de pe frontispiciul Preşedinţiei, iar apoi i-a retras cetăţenia dlui Băsescu. Va veni timpul când dl Dodon va fi lipsit de cetăţenia moldovenească pentru trădare (vânzare) de ţară în favoarea Rusiei, şi prejudiciul moral adus R. Moldova pe plan internaţional”.

Mai mult decât atât, şi Partidul unionist Dreapta, indignat de gestul preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, condamnă decretul cu privire la retragerea cetăţeniei Republicii Moldova lui Traian Băsescu. „Partidul unionist Dreapta îi aminteşte lui Igor Dodon că unionismul este un curent de opinie legal pe teritoriul Republicii Moldova, acest lucru fiind stabilit şi de hotărârea Curţii de Apel Chişinău în 2010, şi confirmat prin menţinerea deciziei Curţii Supreme de Justiţie în 2012”, se arată într-un comunicat al Partidului Dreapta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe