Igor Dodon va avea o întâlnire oficială cu liderul de la Tiraspol

Preşedintele RM, Igor Dodon
Preşedintele RM, Igor Dodon (Facebook.com)

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a anunţat că miercuri, 4 ianuarie se va deplasa la Tiraspol unde va avea o întrevedere de lucru cu aşa-zisul conducător al Transnistriei, Vadim Krasnoseliskii, se arată într-un comunicat al Preşedenţiei.

Amintim că în urma aşa-ziselor alegeri prezidenţiale din Transnistria, câştigate de Vadim Krasnoseliskii, noul şef al statului care atunci l-a felicitat pentru victorie, ar fi promis că printre primele sale vizite oficiale se va număra şi cea din Tiraspol.

Menţionăm că sociologul şi analistul politic de la Bucureşti, Raluca Răducanu a declarat atunci că unele declaraţii ale preşedintelui ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, sunt grave şi nepotrivite funcţiei de şef de stat, considerând astfel normal ca o persoană care a ajuns într-o funcţie publică importantă să fie monitorizată atent de observatorii externi, societatea civilă din Moldova precum şi de alţi actori politici.

”În primul rând, a felicitat noul lider de la Tiraspol pentru câştigarea alegerilor din regiune, în condiţiile în care acele alegeri nu sunt recunoscute de comunitatea internaţională. Mai mult, chiar a anunţat că va efectua o vizită oficială la Tiraspol. Preşedintele unui stat nu efectuează vizite oficiale pe teritoriul statului. El poate să efectueze vizite oficiale în afara statului. Şi cred că cea mai gravă declaraţie a fost ignorarea genezei conflictului transnistrean”, a punctat Raluca Răducanu.