Şapte semne că eşti în preajma unei persoane care te trage în jos

.
. (pixabay.com)

Sunt multe momente în care prefer să fiu singur decât în preajma cuiva neplăcut. Un rol important în viaţă este jucat de oamenii cu care alegi să te înconjori. Câteodată nu prea poţi controla peste cine dai însă rămâne la latitudinea ta cine alegi să rămână, pe cine iei ca exemplu şi pe cine laşi să dispară treptat.

Până la urmă ar trebui să te înconjori cu oameni care te ajută să devii o persoană mai bună şi să renunţi la cei care te împiedică să faci asta. Atunci când eşti cu cineva, aminteşte-ţi de punctele de mai jos şi observă dacă eşti în preajma unei astfel de persoane:

1. Îşi fac timp pentru tine doar atunci când au de câştigat ceva

Evită să-ţi iroseşti timpul alături de o persoană care nu vrea să fie cu tine decât atunci când are ea chef. Nu ar trebui să forţezi pe cineva să-şi facă timp pentru tine pentru că dacă ţine cu adevărat la tine, îi va face plăcere să-şi facă timp pentru tine.

Poate fi foarte dificil când eşti cu cineva care trece cu vederea valoarea pe care tu o aduci în relaţie. Din păcate cealaltă persoană este sigura care are de pierdut şi, prin modul acesta de a se comporta, nu dă dovadă decât de prostie şi nu de loialitate. Astfel, evită să ceri cuiva atenţie. Caută să te cunoşti foarte bine şi dă-ţi seama că sunt momente în care este mai bine să mergi mai departe.

2. Te ţin ancorat în trecut

Unii oameni pur şi simplu refuză să accepte faptul că nu mai eşti aceeaşi persoană care ai fost odată, că ţi-ai dat seama că ai făcut anumite greşeli în trecut, ai învăţat din ele şi le-ai lăsat acolo în trecut, unde le este locul. S-ar putea să ajungă să nu suporte faptul că te dezvolţi şi mergi mai departe în viaţă şi vor încerca să-ţi lege de picior ghiuleaua trecutului pentru a ţine şi ei pasul cu tine. Evită să le aprobi acest comportament după ce-l recunoşti. Continuă să mergi mai departe.

Cel mai bun lucru despre trecut este faptul că s-a terminat. Să ţii cu dinţii ce ceea ce s-a întâmplat atunci este o risipă de energie şi nu te ajută deloc să-ţi faci ziua de astăzi mai bună. Dacă cineva obişnuieşte să te judece în continuu în funcţie de ceea ce ai făcut în trecut, s-ar putea să fie nevoie să-ţi repari viitorul lăsând acea persoană în umbra trecutului.

3. Te simţi sufocat

O relaţie sănătoasă este precum o casă în care uşile şi ferestrele sunt mereu larg deschise. Există mult aer proaspăt în casă şi nimeni nu se simte sufocat înăuntru. O relaţie înfloreşte natural într-un mediu deschis ca acesta. Poţi să vii şi să pleci oricând doreşti însă alegi să rămâi pentru că unde eşti acum este exact locul în care îţi doreşti să fii.

Dacă vrei să faci parte din viaţa cuiva, indiferent cât de multe uşi sau ferestre sunt deschise, nu-ţi va veni să pleci. Dacă cineva le-a închis pe toate în încercarea de a te obliga să rămâi într-o relaţie din care nu vrei să faci parte, probabil că a sosit momentul să “rupi uşa din balamale” şi să pleci.

4. Îţi pun aspiraţiile şi abilităţile la pământ

Dacă-i laşi pe ceilalţi să-ţi definească aspiraţiile şi abilităţile, atunci le dai voie să te tragă înapoi. Ceea ce tu eşti capabil să obţii nu este ceva care să coincidă cu ceea ce cred alte persoane că ai putea să faci. Ceea ce poţi să obţii depinde de ceea ce alegi să faci cu timpul şi cu energia ta.

Am observat că există un obicei al oamenilor să arunce cu tot felul de presupuneri în cei din jur în legătură cu ceea ce este posibil şi ceea ce este imposibil. Caută să priveşti dincolo de presupunerile şi limitările mentale ale altora şi îndreaptă-ţi atenţia către ceea ce vrei să devină viaţa ta.

Aşa că evită să-ţi faci griji în legătură cu ceea ce cred ceilalţi. Setează-ţi ceea ce consideri că ar trebui să faci şi fă-o. Singurii care se vor supăra pe tine că faci acest lucru sunt cei care doresc ca tu să trăieşti o minciună.

5. Negativitatea lor îşi lasă amprenta asupra ta

Oamenii negativi din viaţa ta nu se comportă aşa doar cu tine ci cu toată lumea cu care interacţionează. Ceea ce spun şi fac este o proiecţie a propriei lor realităţi, a propriilor probleme. Chiar dacă îţi spun ceva ce pare personal, chiar dacă îţi vorbesc urât în mod direct, cel mai probabil că nu are nicio legătură cu tine.

Este important să ţii minte acest lucru pentru că, deşi nu ai control asupra a ceea ce aceşti oameni fac şi spun, depinde de tine dacă laşi aceste lucruri să te afecteze.

Pot avea loc lucruri pozitive atunci când păstrezi o anumită distanţă faţă de oamenii negativi. Făcând acest lucru nu înseamnă că le porţi pică, ci pur şi simplu înseamnă că te respecţi.

6. Sunt foarte invidioşi pe ceea ce ai tu

Atunci când cineva tot exprimă invidie faţă de ceea ce ai tu, este o şansă destul de bună ca ei să-şi dorească să aibă acel lucru.

Invidia excesivă nu-ţi arată cât de mult te admiră o persoană ci îţi spune cât de mult nu le place de ei înşişi. Dacă poţi, încearcă să-i ajuţi să observe lucrurile altfel însă fii atent ca nu cumva să te tragă în jos. De cele mai multe ori, indiferent cât de multe dovezi de iubire sau promisiuni le faci, niciodată nu va fi destul încât să aibă o părere bună despre ei. Ei trebuie să aibă grijă de părţile din ei care nu sunt în regulă. Până la urmă, fericirea este un lucru care vine din interior.

7. Vor să te transforme în altcineva

Caută să-ţi petreci timpul cu oameni care te percep aşa cum eşti şi nu care îşi doresc să fii aşa cum cred ei că ar trebui să fii. Petrece chiar mai mult timp cu persoane care te cunosc cu adevărat şi care ţin la tine şi te respectă exact aşa cum eşti.

Dacă cineva se aşteaptă să fii altcineva, atunci fă un pas în spate. Este mai înţelept să pleci dintr-o relaţie fiind cine eşti tu decât să menţii relaţia intactă şi să te comporţi ca altcineva. Este mai uşor să te refaci după o mică suferinţă şi să întâlneşti pe altcineva decât să încerci să duci acea luptă interioară între ceea ce eşti şi ceea ce vrei să pari.

Concluzii

Ar mai fi ceva de adăugat în această listă? Care ar fi un indicator clar că eşti în compania unei persoane neplăcute? Intră pe Facebook şi lasă un comentariu.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.