Scandal în Guvern. Intotero de la PSD se plânge de Boloş de la PNL. Ce acuzaţii îi aduce?

Natalia-Elena Intotero
Natalia-Elena Intotero (Epoch Times România)
Ana Ion
23.04.2024

Ministra Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero l-a acuzat pe ministrul de Finanţe pentru lipsa programelor de încurajare a naşterii. Ea a acuzat că pentru foarte multe proiecte nu reuşeşte să obţină finanţare, fondurile fiind tăiate de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. Intotero a susţinut că ministrul Finanţelor nu i-a mai răspuns la telefoane din octombrie anul trecut.

Prezentă la Arad la evenimentul „Fără Bariere – TOT Adevărul Despre Droguri”, Natalia Intotero a fost întrebată de jurnalişti dacă la nivelul Guvernului există programe noi de creştere a natalităţii, în condiţiile în care cele derulate în anii anteriori nu au avut rezultatele aşteptate. Pesedista a răspuns că pentru ca programele să aibă succes trebuie convins şi ministrul Finanţelor, care ar fi tăiat mai multe finanţări, relatează Agerpres.

„Avem foarte multe proiecte, foarte bune, dar aici cred că ar trebui să îl convingeţi şi pe domnul ministru Boloş, să fie puţin mai atent, pentru că ne-a tăiat toată finanţarea pe absolut tot ce înseamnă astfel de proiecte. Chiar mâine, o delegaţie din partea mai multor ONG-uri cu activitate în domeniu, şi nu numai, va merge la prim-ministru, pentru că au fost şi la ministrul Finanţelor şi efectiv au fost păcăliţi.

S-a promis că o să se regleze în cadru legal, am fost de acord cu toţii cu o ordonanţă, iar apoi a zis că ‘trebuie să mergeţi voi să căutaţi bani la alte ministere’. Am făcut solicitare, din păcate, toţi colegii miniştri ne-au răspuns că nu au bani pentru a ne da din bugetele lor. Se puteau găsi soluţii, dar cred că pentru domnul Boloş nu este o prioritate, nu înţelege, efectiv”, a declarat Intotero.

Întrebată de ce nu discută mai mult în Guvern aceste probleme, ministra Familiei a spus că Marcel Boloş nu i-a mai răspuns la telefoane din octombrie 2023.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor