Scapă de ţânţari într-un mod natural, devenind „invizibil”

Cercetătorii au descoprit că ţânţarii nu zboară prin ceaţă
Cercetătorii au descoprit că ţânţarii nu zboară prin ceaţă (Douglas Allen / Photos.com)

Oamenii de ştiinţă au creat un adeziv care previne înţepăturile de ţânţar făcându-l "invizibil" pe purtătorul acestora printr-un gest simplu: aplicându-l pe haine sau pe genţi. Un pas înainte în apărarea împotriva insectelor denigratoare, camarazii noştri acum în aproape în toate anotimpurile.

Să devii invizibil pentru ochii - sau, mai degrabă, "nasul" - ţânţarilor şi să scapi de muşcăturile lor: ar fi o soluţie extraordinară să eviţi să te umpli de acele bule enervante, care te ard şi-ţi dau mâncărimi, şi care apar după ce ai fost atacat.

Dacă aceasta îţi este dorinţa, poate că soluţia există cu adevărat. Oameni de ştiinţă de la Laboratories Olfactor în colaborare cu Universitatea din California din Riverside, ar fi conceput şi creat un produs care, în sfârşit, nu va fi aplicat pe piele. Acesta este un adeziv care se poate lipi pe haine sau pe genţi şi care ţine ţânţarii departe, blocând capacitatea lor de a intercepta fiinţele umane prin dioxidul de carbon emis de organism.

Adezivul a fost numit "Kite Patch" şi este parte a unui proiect finanţat de Bill şi Melinda Gates Foundation şi de Institutele Naţionale de Sănătate. Potrivit creatorilor de Patch Kite acest produs este inovator, deoarece permite să se obţină rezultate excelente, fără utilizarea de substanţe toxice care pot fi inhalate sau absorbite prin piele. Conform promisiunilor, ar trebui să fie durabil şi uşor de utilizat, materialele cu care sunt produse sunt uşoare şi flexibile pentru a se adapta la diverse suprafeţe de atac.

Adezivul anti-ţânţar se prezintă ca o alternativă la produsele chimice şi este o soluţie excelentă pentru toţi cei care nu doresc să le utilizeze (produsele chimice) pentru mai multe motive, inclusiv posibilitatea de a face alergii sau intoleranţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură