Scenariul Dragnea-premier nu îi surâde lui Liiceanu: Drumul "penalilor" spre funcţii-cheie ar trebui blocat prin lege

Vom avea poate după alegeri un prim-ministru care să aibă cocarda de condamnat penal pe piept, pentru că nu există nicio lege care să interzică acest lucru, a tras un semnal de alarmă Gabriel Liiceanu, căruia nu îi surâde deloc ideea că un politician precum Liviu Dragnea s-ar putea instala în Palatul Victoria.
Gabriel Liiceanu
Gabriel Liiceanu (Epoch Times România)

În ciuda experienţei de la alegerile locale, Parlamentul nu a dat până acum o lege care să le interzică politicienilor "penali" să ocupe funcţii-cheie în statul român, şi-a exprimat nemulţumirea filozoful Gabriel Liiceanu, într-un interviu acordat recent publicaţiei Hotnews.ro.

"Uitaţi unde mi se pare că este punctul fierbinte al răului: am asistat, în ultimul an, la alegerile locale, la felul în care condamnaţi penal au devenit primari. Deci noi nu putem avea o lege care să interzică unui om anchetat sau condamnat să nu mai ocupe funcţii-cheie în stat. De aici vine răul. Liviu Dragnea conduce cel mai mare partid. E condamnat penal. Toate vârfurile politice sunt.

Victor Ponta este cercetat şi mulţi alţii. Cum e cu putinţă să nu ai o lege care să interzică ocuparea funcţiilor-cheie dintr-un stat de către oameni care au probleme cu justiţia? Cum? Răspunsul: şi-au dat legile singuri şi tocmai pe cea care îngrădea în mod esenţial corupţia n-au dat-o", a declarat Liiceanu.

Este o problemă, consideră filozoful, că aleşii noştri nu au dat până acum o astfel de lege, pentru că deschide posibilitatea ca un politician precum şeful PSD, Liviu Dragnea, condamnat definitiv în dosarul "Fraudă la Referendum", să ocupe funcţia de prim-ministru.

"Parlamentul nu a dat o lege din care să rezulte ca un om cu condamnare penală nu poate să ajungă prim-ministru. Pentru că Liviu Dragnea poate să ajungă prim-ministru. Vom avea poate un prim-ministru care să aibă cocardă de condamnat penal pe piept. Iar nonşalanţa lui e totală", a subliniat Liiceanu.

Pentru a citi integral interviul intraţi aici.