Schimbarea clasei politice. Se naşte o nouă platformă politică în frunte cu USB

Vechea clasă politică va avea un adversar pe măsură la parlamentare. O serie de formaţiuni noi, în plină ascensiune, şi-au unit forţele pentru a pune bazele unei platforme politice comune pentru alegerile care vor veni.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Reprezentanţii noilor partide democratice şi o serie de candidaţi independenţi la alegerile locale din 5 iunie, printre care USB, PACT, Partidul Oamenilor Liberi, Pentru Iaşi, au decis crearea unei platforme politice comune pentru parlamentare, a anunţat luni, în cadrul unui comunicat de presă, mişcarea civică Iniţiativa România.

Iniţiativa România şi Friedrich Naumann Foundation Southeast Europe au organizat la Predeal, în perioada 25-26 iunie 2016, o întâlnire a reprezentanţilor noilor partide democratice şi a candidaţilor independenţi la alegerile locale din 5 iunie 2016. Tema întâlnirii a fost "După alegeri. Ce urmează?".

"Decizia comună a participanţilor a fost crearea unei platforme politice comune care va participa la alegerile parlamentare din 2016. Detaliile tehnice ale construcţiei (forma legală de colaborare, memorandumul de colaborare, grila de integritate şi detaliile programatice) vor fi decise în săptămânile care urmează.

Viitoarea construcţie este deschisă tuturor românilor şi grupurilor civice care cred în lege, integritate, competenţă, responsabilitate şi transparenţă şi doresc să se implice pentru schimbarea în bine a României", se arată în documentul citat.

La eveniment au participat peste 70 de persoane, membri şi invitaţi de la Iniţiativa România, Daniel Kaddik – director de proiecte al Friedrich Naumann Foundation Southeast Europe, Dan Maşca şi Partidul Oamenilor Liberi - Tîrgu Mureş, Andrei Postolache şi Pentru Iaşi, Nicuşor Dan şi Uniunea Salvaţi Bucureştiul, PACT: Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor, Erwin Albu şi Uniunea Pentru Codlea, Vlad Alexandrescu – fost ministru al Culturii, candidaţii independenţi la alegerile locale Ţică Darie şi Cristian Ghinghes şi grupul civic Mişcarea Uniţi Realizăm - MUR.

Iniţiativa România a anunţat că va rămâne o mişcare civică independentă care încurajează implicarea civică şi politică a românilor şi va facilita colaborarea între aceştia.