Scurgeri de gaz la o oţelărie provoacă 10 morţi

O scurgere de gaze la o oţelărie din provincia chineză estică Shandong a provocat moartea a 10 persoane, a raportat luni Associated Press. Autorităţile investighează cauza incidentului.
În fotografie, doi muncitori lucrează la o oţelărie în Qingdao, provincia Shandong, 15 iunie 2013.
În fotografie, doi muncitori lucrează la o oţelărie în Qingdao, provincia Shandong, 15 iunie 2013. (Getty Images/AFP/STR)

Scurgerea de gaze a avut loc la o oţelărie din districtul Zouping sâmbătă seara, au anunţat autorităţile districtuale, conform AP. Conform imaginilor de satelit, fabrica este localizată lângă mai multe depozite şi gospodării într-un sat aflat la aproximativ 64 km est de capitala provincială Jinan.

Un total de 17 persoane, dintre care 5 au murit la faţa locului, au fost afectate de scurgerea de gaze; alţii 5 au murit duminică dimineaţă, restul fiind spitalizaţi, au susţinut oficialii, conform International Business Times.

China a fost lovită recent de un val de incidente similare fatale. La începutul lunii noiembrie, 21 de oameni au fost ucişi după izbucnirea unui incendiu la o mină de cărbuni în provincia nord-estică Heilongjiang. Mina era deţinută de Heilongjiang Longmay Mining Holding Group şi în ea lucrau 38 de oameni. Cauza accidentului nu a fost stabilită, dar unele rapoarte au susţinut că incendiul a izbucnit după ce o curea a luat foc.

În 12 august, două explozii puternice au devastat un depozit de substanţe chimice în oraşul-port Tianjin, ucigând peste 160 de oameni. Teoria că exploziile din Tianjin au fost oarecum deliberate a fost circulată intens de mass media chineză din străinătate, la scurt timp după incident.

Un website de ştiri asociat cu Boxun şi administrat din Carolina de Nord a citat o sursă exclusivă când a raportat că “explozia [din Tianjin] a fost declanşată de un vehicul încărcat cu explozibili ... camionul a fost parcat cu atenţie lângă depozit, în locaţia cea mai apropiată de materialele inflamabile. Oamenii au plecat rapid şi după aproximativ 15 minute a avut loc explozia, care a declanşat un lanţ de alte explozii.”

Mai multe articole publicate de Boxun şi alte ziare din Hong Kong au făcut o asociere între explozii şi fostul preşedinte chinez Jiang Zemin care, de altfel, a fost “plasat sub control”, ceea ce înseamnă că libertatea sa de mişcare a fost restricţionată sever.

Imediat după explozia din Tianjin, surse ale Epoch Times poziţionate la vârful Partidului Comunist Chinez afirmau că exploziile fuseseră organizate de facţiunea numită banda din Shanghai, grupată în jurul fostului preşedinte Jiang Zemin. Acesta a fost pus sub semi-arest la domiciliu, după ce timp de ani de zile a condus o reţea mafiotă care cuprinsese armata, sistemul judiciar, Ministerul Securităţii, sistemul penitenciar şi parţi ale poliţiei militare.

Mai multe amănunte despre explozia din Tianjin puteţi găsi aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe