Se încearcă muşamalizarea scandalului dezinfectanţilor diluaţi? Jurnaliştii trag un semnal de alarmă

Există semne clare că autorităţile vor să muşamalizeze subiectul dezinfectanţilor diluaţi, au atras atenţia jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Controlul dezinfectanţilor solicitat de ministrul Sănătăţii, Achimaş Cadariu, este gândit chiar de către omul a cărui asociaţie a fost sponsorizată de Hexi Pharma, compania aflată în centrul imensului scandal declanşat în urmă cu doar câteva zile de dezvăluirile jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor, scrie tolo.ro.

"Există semne clare că autorităţile vor să muşamalizeze subiectul dezinfectanţilor diluaţi! Testele făcute ieri în 206 spitale sînt efectuate după aceeaşi metodologie conform căreia sîntem ţara din Europa cu cele mai puţine bacterii. Astăzi, pentru prima oară în 10 ani, Direcţia de Sănătate publică a intrat în hala de producţie a celui mai mare producător de dezinfectanţi.

Tot astăzi, Ministerul Sănătăţii a raportat că "am luat peste 2.600 de teste din 208 spitale". Dar analizele au fost culese de aceiaşi oameni care le-au făcut în ultimul deceniu şi au scos din joben 0,2% infecţii în spitalele româneşti! N-a fost implicat, în toată ţara, nici măcar un medic independent", scriu jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor.

Conform declaraţiei mai multor medici epidemiologi, creierul controlului este Alexandru Rafila, "cel care a trecut Inspecţia sanitară sub controlul politic al DSP-urilor". Pe de altă parte, angajaţi ai Hexi Pharma vor să povestească despre falsificarea reţetelor. Îi caută procurorii sau să-şi pună mărturiile pe OLX?!

Alexandru Rafila susţine că se loveşte chiar în cei câţiva oameni care fac treabă. "Am vorbit cu ministrul doar tangenţial, nu sînt implicat în teste", spune ferm medicul, într-un dialog mai amplu din finalul textului.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

Există semne clare că autorităţile vor să muşamalizeze subiectul dezinfectanţilor diluaţi