Secretarul de stat în ME, Ştefania Duminică, protejată pentru plagiat, nu a demisionat

Miting anticomunist la Bucureşti
Miting anticomunist la Bucureşti (Epoch Times România)

Lucrarea de masterat a secretarului de stat în Ministerul Educaţiei Ştefania Duminică este un plagiat de o „formă extremă, masiv şi rudimentar”, conform raportului întocmit de către Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti, a notat vineri Libertatea.

În urma dezvăluirilor făcute, marţi seară de Robert Turcescu, în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării”, Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti s-a autosesizat în legătură cu lucrarea de disertaţie „Pagini web în prezentarea elementelor de geografie a României în ciclul primar”, prezentată sub semnătură de doamna Duminică, în cadrul Departamentului CREDIS al Universităţii din Bucureşti,

Raportul Comisiei de Etică a UB arată că disertaţia Ştefaniei Duminică este un plagiat „de formă extremă, masiv şi rudimentar”, deoarece „a luat o lucrare gata făcută şi a schimbat numai numele autoarei cu al său”. Disertaţia secretarului de stat al ME este o copie, aproape integrală, a lucrării „Instruirea asistată de calculator. E-learning şi cursuri on-line" compusă de asist. univ. dr. Theodora Chicioreanu.

În urma confruntării celor două lucrări de dizertaţie, originalul şi copia, preşedintele Traian Băsescu i-a cerut, marţi, premierului Victor Ponta revocarea secretarului de stat în Ministerul Educaţiei Ştefania Duminică pentru plagiat, precizând că ştie că „lui Victor Ponta îi este foarte greu să revoce pe cineva pentru plagiat, pentru că nu s-a autorevocat pe el, pentru plagiat, dar doamna Duminică nu mai are niciun fel de autoritate morală în calitate de hoţ”.

Totuşi, în urma discuţiilor purtate, marţi, de Traian Băsescu cu ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, acesta a declarat că Ştefania Duminică „se va retrage şi îşi va depune demisia”.

Destituirea acesteia, încă nerealizată, este „un act la nivelul Guvernului”, a completat Pricopie, însă cazurile anterioare de plagiat fac o astfel de decizie dificil de implementat.

„Ştefania Duminică a furat, ca şi premierul. Furt intelectual se numeşte şi este bine să plece din funcţii de demnitate publică", a declarat preşedintele Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne