Şedinţă cu scandal la CCR pe tema moţiunii de cenzură a PSD. Daniel Morar a ieşit din sală, trântind uşa (surse)

Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar (Epoch Times România)

UPDATE. Curtea Constituţională a României a respins sesizarea premierului Orban pe tema conflictului dintre Guvern şi Parlament, după depunerea de către PSD a moţiunii de cenzură, susţin surse apropiate CCR, citate de Mediafax.

* * *

Judecătorii Curţii Constituţionale ar urma să respingă, cel mai probabil, sesizarea Guvernului Orban împotriva moţiunii de cenzură depuse de PSD, anunţă G4Media.ro citând surse din interiorul CCR.

Potrivit acestora, luni, în prima zi de dezbateri, s-a conturat opinia majoritară ca sesizarea Guvernului să fie respinsă, problema punându-se dacă judecătorii să intre pe fondul problemei sau să o respingă ca inadmisibilă. Mai mulţi judecători au insistat pentru a se intra pe fondul problemei şi să respingă ambele capete de cerere formulate de Guvernul Orban.

Sursele citate explică faptul că ar exista o majoritate care consideră că nu există conflict între Guvern şi Parlament pe motiv că moţiunea de cenzură a fost depusă în sesiune extraordinară şi nici din pricina faptului că votul privind moţiunea de cenzură nu se poate da în altă sesiune decât cea în care a fost depusă.

”În Constituţie nu se face distincţia între sesiune extraordinară şi sesiune ordinară, legiuitorul constituant nu exclude posibilitatea de a depune o moţiune de cenzură într-o sesiune sau în alta. Votul se consideră un act procedural. Important este momentul în care Parlamentul a fost învestit cu moţiunea, nu momentul în care se va da votul”, au explicat sursele citate şi această opinie.

Potrivit participanţilor la dezbaterile de luni, opiniei majoritare de respingere a sesizării guvernului i s-ar fi raliat şapte dintre cei nouă judecători ai Curţii, dar nu a putut fi luată o decizie, întrucât judecătorul Daniel Morar a părăsit şedinţa, trântind uşa, pe fondul unor dispute verbale cu judecătorii care au adus contraargumente ideilor sale.

”A plecat din sală la ora 15:00 şi la 17:00 noi încă îl aşteptam, sperând că e doar la toaletă”, au mai spus sursele citate, pentru G4Media.ro.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne