Şefa PNL ameninţă cu moţiune de cenzură: Guvernul face un act de banditism politic - legalizează furtul

PNL va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu dacă acesta nu va renunţa la promovarea graţierii şi modificării Codurilor penale prin ordonanţe de urgenţă, sau prin asumarea răspunderii în Parlament, a ameninţat şefa liberalilor Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

În cazul în care Guvernul Grindeanu va merge mai departe cu ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului Penal, în favoarea infractorilor, sau dacă-şi va asuma răspunderea în Parlament, PNL intenţionează să depună moţiune de cenzură, a atras atenţia, la RFI, şefa liberalilor, Raluca Turcan.

"Aceste două Ordonanţe reprezintă o premieră nefastă şi extrem de periculoasă pentru bunul mers al justiţiei şi pentru lupta anticorupţie. Practic, Guvernul încearcă prin aceste două Ordonanţe să dea o dublă lovitură: să legalizeze furtul din avuţia publică, prin modificările la Codul Penal şi să-i scape de rigorile legii şi de închisoare pe o serie de potentaţi din rândurile majorităţii de la Putere. Este un act de banditism politic. Ar fi un dezastru pentru societatea românească să asistăm la o Putere care legalizează furtul", a declarat Raluca Turcan.

Potrivit preşedintelui interimar al PNL, partidul pe care îl reprezintă nu va ezita să depună moţiune de cenzură dacă Executivul insistă în această direcţie.

"Dacă Guvernul merge mai departe cu aceste două Ordonanţe, PNL-ul fără ezitare va depune moţiune de cenzură", a subliniat Raluca Turcan.

Întrebată dacă PNL va depune moţiunea de cenzură şi în cazul în care Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament, şefa PNL a răspuns: "Evident, este un act politic necesar să depunem moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi asumă răspunderea".