Şeful Comisiei ATI: Nu se poate contesta că evoluţia este îngrijorătoare. Regulile nu se respectă fără efectul punitiv

Dorel Săndesc
Dorel Săndesc (Facebook)

Dorel Săndesc, preşedintele Comisiei ATI din Ministerul Sănătăţii, a declarat, la Digi 24, că nimeni nu mai poate contesta situaţia îngrijorătoare legată de numărul de noi infecţii cu Covid din România. În plus, medicul a subliniat rolul autorităţilor în controlul situaţiei, în condiţiile în care “nicio regulă nu se respectă fără efectul punitiv”.

“Evoluţia este îngrijorătoare, nimeni nu mai poate contesta acest lucru şi e greu de făcut o estimare. Trendul ascendent nu poate decât să ne îngrijoreze şi să ne determine să facem ceva în acest sens”, a afirmat dr. Săndesc.

Fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc a cerut de asemenea cetăţenilor să respecte regulile instituite de autorităţi pe perioada stării de alertă pentru a se evita scenariul în care România ar putea să intre într-o situaţie dramatică.

“Una este atitudinea comunităţii, de a conştientiza. Oamenii trebuie să înţeleagă că în funcţie de atitudinea lor, de gradul în care vor respecta nişte reguli, vom putea trece cu bine sau îi vom avea pe cei dragi pe coridoarele spitalelor, nemaidispunând de un pat, de un ventilator atunci când nu mai pot să respire sau nu mai au destul de mult oxigen aşa cum s-a întâmplat şi în alte ţări. Este inevitabil că dacă vom continua în acelaşi stil vom ajunge într-o situaţie dramatică şi oamenii pot contribui fiecare. Este un test important pe care îl putem trece, altfel nu vom lua notă de trecere la purtare”, a afirmat medicul.

În plus, şeful Comisiei de terapie intensivă (ATI) a susţinut că autorităţile au responsabilitatea de a impune respectarea regulilor, pe motiv că “nicio regulă nu se respectă fără efectul punitiv”, şi de a asigura un sistem pregătit pentru criză.

Remarcile dr. Săndesc vin în contextul în care, joi, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat un număr record de infecţii cu Covid, fiind înregistrate 614 noi cazuri de îmbolnăvire.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură