Şeful Dumei de Stat a Rusiei: Avem toate motivele acum să confiscăm bunurile occidentale

Viaceslav Volodin
Viaceslav Volodin (Kremlin Press Service)
Redacţia
23.04.2024

Rusia are acum motive pentru a confisca activele occidentale după ce Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat o lege care ar permite potenţialul transfer al activelor ruseşti confiscate către Ucraina, a declarat luni Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat ruse, potrivit Reuters.

"Washingtonul a adoptat o lege privind confiscarea activelor ruseşti pentru a provoca UE să facă acelaşi pas, ceea ce va fi devastator pentru economia europeană", a declarat Volodin.

Aliatul apropiat al lui Vladimir Putin a adăugat că "ţara noastră are acum toate motivele să ia decizii simetrice în legătură cu activele străine".

Volodin a declarat că din cele 280 de miliarde de dolari de active ruseşti îngheţate în străinătate, doar 5 sau 6 miliarde de dolari se află în Statele Unite, în timp ce aproximativ 210 miliarde de euro se află în Uniunea Europeană.

Potrivit NBC, Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat "REPO Act", care ar permite administraţiei preşedintelui american Joe Biden să confişte activele ruseşti în valoare de miliarde de dolari care se află în băncile americane şi să le transfere în Ucraina pentru reconstrucţia acesteia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor