Şeful parchetului Slobozia, „frăţior” cu infractoru'

(photos.com)

Şeful parchetului Slobozia, anchetat de DNA pentru şantaj, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, a fost filmat la o petrecere cu interlopii pe care i-ar fi protejat. Apărătorul legii din Slobozia este protagonistul unui videoclip postat de România Liberă. Filmarea îl înfăţişează pe Adrian Minune, cocoţat pe un scaun, cântându-i procurorului o dedicaţie din partea interlopului Vivi Cămătaru, care îşi serba ziua de naştere „Din partea lui Vivi pentru frăţiorul lui, Cătălin procuroru'!”, strigă manelistul Minune la microfon.

Frăţiorul procurorului, Vivi Cămătaru, pe numele său real Victor Dinescu, ar fi specializat în cămătărie şi recuperator de datorii cu violenţă. El ar fi fost protejat de magistraţii Hristescu şi Cristudor ca şi de şeful serviciului de investigare a infracţiunilor economice de la Poliţia Ialomiţa, Cornel Ţache, toţi acuzaţi de corupţie. De altfel, filmul cu înregistrarea petrecerii la care Vivi îi dă manelistului Minune 10 milioane ca să cânte pentru "frăţiorul" lui, Cătălin Procuroru', a fost găsit la percheziţiile făcute anul trecut la domiciliul şi biroul fostului şef DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, arestat preventiv la momentul respectiv pentru corupţie.

Şeful Parchetului Tribunalului din Slobozia, Cătălin Cristian Hristescu, este suspectat că oferea protecţie unor interlopi. El ar fi sprijinit gruparea interlopului "Vivi" din Ialomiţa, au declarat surse judiciare pentru România liberă. În timpul percheziţiilor efectuate la domiciliile procurorului Cătălin şi interlopilor grupării lui Vivi, ca şi de la sediul Parchetului Tribunalului Ialomiţa din Slobozia, s-au găsit numeroase probe, documente care îl incriminează pe Hristescu.

Procurorul a fost adus la DNA Bucureşti, unde a fost pus sub învinuire pentru şantaj, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice şi alte peste 20 de persoane vor fi aduse pentru audieri la sediul DNA din Bucureşti.

Unele dintre acuzaţiile DNA vizează primirea de către Hristescu a unor materiale de construcţii pentru vila sa din zona rezidenţială a municipiului Slobozia, aceste materiale fiind obţinute prin constrângerea şi ameninţarea administratorului unei societăţi comerciale.

Magistratul a mai obţinut materiale de construcţii şi de la un alt administrator de firmă căruia i-a promis că va interveni la un procuror de la o instanţă inferioară, astfel încât să nu i se pună sechestru pe bunuri într-un dosar penal în care era învinuit.

Infracţiunile de şantaj şi de instigare la abuz în serviciu se referă la faptul că procurorul Hristescu a ameninţat doi poliţişti de la Poliţia Rutieră din Feteşti cu mutarea la un alt loc de muncă dacă nu muşamalizează dosarul penal al unui şofer (interlop-surse) care a condus beat, mai informează România liberă. Poliţiştii nu i-au executat ordinele, "motiv" pentru care Hristescu i-a ameninţat cu mutarea disciplinară:

"Urmare a faptului că cei doi poliţişti nu au dat curs actelor de instigare exercitate de procurorul Hristescu Cristian, acesta din urmă i-a constrâns, ameninţându-i cu mutarea de la locul de muncă, în scopul finalizării favorabile a dosarului respectiv, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti", menţionează procurorii DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne