Seismul din China a înregistrat un bilanţ cutremurător: 398 de morţi şi 1.891 de răniţi

Cutremur în provincia Yunnan, sud-vestul Chinei
Cutremur în provincia Yunnan, sud-vestul Chinei (STR / AFP / Getty Images)

Cel puţin 398 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 1.891 au fost rănite în urma cutremurului de 6,1 grade pe scara Richter care a lovit, duminică, regiunea sud-vestică a Chinei, Yunnan.

Cutremurul a fost urmat de ploi torenţiale, ceea ce a îngreunat în unele zone operaţiunile de salvare. La faţa locului au ajuns aproximativ 11.000 de poliţişti şi pompieri. Regimul de la Beijing a mai mobilizat şi 7.000 de soldaţi şi poliţişti militari.

Aproximativ 80.000 de case s-au prăbuşit şi alte 124.000 au fost avariate în timpul celui mai puternic cutremur care a lovit regiunea Yunnan în ultimii 14 ani. În regiunea muntoasă Yunnan şi în regiunile învecinate, Guizhou şi Sichuan, peste 230.000 de persoane au fost evacuate.

Autorităţile au furnizat o serie de ajutoare, precum corturi, pături, paturi pliante, saci de dormit şi haine.

„Rezultatul este cu mult, mult mai rău decât ceea ce s-a întâmplat cu doi ani în urmă”, a declarat Ma, una din persoanele afectate de cutremur.

Regiunea, specializată în mare parte pe industria minieră şi agricolă, este afectată frecvent de cutremure.

Se crede că numărul victimelor va continua să crească odată cu desfăşurarea operaţiunilor de salvare.

Cutremurul a avut loc duminică, la 16:30 ora locală (8:30 GMT), la o adâncime de aproximativ 12 kilometri în comuna Ludian, provincia Yunnan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe