Senator american: Putin este o “ameninţare” globală mai mare decât Statul Islamic

Senatorul american John McCain a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin este o ameninţare mai mare pentru securitatea globală decât este grupul jihadist Statul Islamic şi a făcut apel la intensificarea sancţiunilor împotriva Moscovei pentru presupusele interferenţe cu alegerile prezidenţiale americane de anul trecut.
John McCain
John McCain (Win McNamee/Getty Images)

“Cred că ISIS poate face lucruri groaznice şi sunt foarte îngrijorat de ceea ce se întâmplă cu credinţa musulmană”, a declarat luni senatorul McCain la reţeaua de televiziune Australian Broadcasting Corporation. ISIS este un alt nume sub care mai este cunoscut grupul jihadist Statul Islamic.

Dar, “cred că el [preşedintele rus] este principala ameninţare, chiar mai mare decât ISIS”, a precizat senatorul american, acuzându-l pe Vladimir Putin de “dezmembrarea” Ucrainei şi “aplicarea presiunilor asupra regiunii Baltice”.

McCain este preşedinte al Comisiei pentru Servicii Armate din Senatul SUA şi o voce influentă a politicii externe americane în Congresul SUA.

El a susţinut că, deşi nu există niciun fel de dovezi că Rusia a reuşit să schimbe rezultatul alegerilor prezidenţiale americane din 2016, totuşi Kremlinul încă încearcă să influenţeze alegeri, inclusiv cele recente din Franţa.

“Îi văd pe ruşi ca fiind cea mai mare provocare cu care ne confruntăm. Aşadar, trebuie să mărim sancţiunile [împotriva lor]”, a adăugat McCain.

În ceea ce priveşte situaţia din Afganistan, McCain consideră că echipa pentru securitate naţională formată de preşedintele american Donald Trump aplică o strategie care va duce la o “victorie” în această ţară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe