Sergiu Litvinenco: Noul deţinător al Aeroportului Chişinău şi-a depus dosarul de participare la programul "Cetăţenie prin investiţie"

Sergiu Litvinenco, membru şi jurist al Partidului Acţiune şi Solidaritate
Sergiu Litvinenco, membru şi jurist al Partidului Acţiune şi Solidaritate (captură foto)

”Celebrul program al PD-ului de vindere a cetăţeniei Republicii Moldova” îl va aduce pe noul deţinător al Aeroportului Internaţional Chişinău mai aproape de Moldova, a menţionat deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate Sergiu Litvinenco.

Potrivit politicianului, Andrei Goncearenko, cel care a achiziţionat recent 95% din capitalul ”Avia Invest”, ce are în concesiune Aeroportul Internaţional Chişinău, şi-a depus dosarul pentru obţinerea cetăţeniei Republicii Moldova prin programul ”Cetăţenie prin investiţie”.

Mai mult decât atât, Litvinenco a menţionat că moldovenii se află acum în situaţia pe care unii politicieni şi membri ai societăţii civile au anticipat-o încă la 11 iunie 2018.

”Există riscul ca cetăţenia Republicii Moldova să fie acordată PERSOANELOR CU TRECUT DUBIOS IMPLICATE ÎN AFACERI MURDARE DIN FEDERAŢIA RUSĂ, din ţările asiatice, africane sau America Latină, celor implicaţi în „Spălătoria rusească” sau care se află pe lista sancţiunilor SUA sau UE, şi utilizată pentru legalizarea banilor din ”Furtul Miliardului”, declara atunci Sergiu Litvinenco.

Deputatul a ţinut să precizeze că ”nu suntem nicidecum 'nostradamuşi'”, însă acţiunile Partidului Democrat din 2018, la fel ca cele ale Partidului Socialiştilor din 2019, pot fi uşor prezise având la bază raţionamente strict logice.

”Nici în primul, nici în cel de-al doilea caz, nu e vorba de promovarea vreunor interese naţionale, ci exclusiv a intereselor înguste ale unor indivizi care deţin puterea de stat”, a mai scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook, adăugând în context că ”dacă faci un search pe google cu numele 'Andrei Goncearenko', eşti în situaţia în care trebuie să citeşti informaţie nu tocmai roz din biografia acestuia”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe