Şi câinii ştiu să danseze (video)

Sandra Roth şi Lizzi
Sandra Roth şi Lizzi (YouTube)

Inteligenţa şi loialitatea patrupedelor întrece de multe ori graniţele imaginabilului. Cine s-ar aştepta ca un căţel să danseze atât de bine?

Sandra Roth şi căţeluşa Lizzy formează un duet plin de armonie şi originalitate. Este uimitoare bucuria şi dăruirea cu care această căţeluşă dansează alături de stăpâna ei. Ea ştie coregrafia, mişcările pas cu pas, fără ca nimic să o abată din concentrarea ei. În fapt, căţeluşa Lizzy e atentă doar la stăpâna ei, la gesturile pe care aceasta le face, iar comunicarea dintre cele două este absolut minunată. Lizzy păstrează ritmul şi vine perfect în completarea partenerei de dans. Complexitatea coregrafiei face ca totul să fie şi mai fascinant, iar sincronizarea dintre cele două dansatoare este perfectă.

Totul s-a petrecut pe scena unui concurs de specialitate “Dogdance Freestyle”, în 2014.

Sandra Roth afirmă că Lizzy, deşi a învăţat de mică trucuri şi mişcări de freestyle, nu a fost un câine uşor de stăpânit şi în primii ei trei ani de viaţă s-a concentrat mai mult pe educaţia şi socializarea ei, decât pe partea sportivă.

De altfel este bine ştiut că rasa Border Collie este considerată una dintre rasele de câini ciobăneşti cu cele mai talentate, inteligente şi creative exemplare. Au multă energie, muncesc din greu şi învaţă cu uşurinţă.

Pe de altă parte, Sandra e balerină şi dansatoare de jazz de peste 24 de ani, şi şi-a putut îmbina în aceste competiţii pasiunea pentru dans cu cea pentru câini. De peste doi ani dă ea susţine spectacole alături de Lizzy, iar de mai bine de un an participă la astfel de competiţii.

Nu numai oamenii pot avea talente neobişnuite, ci şi animalele de companie de lângă noi, mai ales atunci când sunt educate şi conduse cu măiestrie către performanţe deosebite.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură