SIE are oficial un nou şef. MRU a fost investit în funcţie de Iohannis

Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
08.07.2015

Mihai Răzvan Ungureanu a fost învestit miercuri în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE). Ceremonia de învestitură s-a desfăşurat în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, care, cu această ocazie, a subliniat poziţia importantă a Serviciului de Informaţii Externe în recent adoptata Strategie Naţională de Apărare a Ţării, mai ales în contextul modificărilor geopolitice rapide din regiune.

De asemenea, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele a precizat că SIE se află în prima linie a frontului împotriva provocărilor neconvenţionale din afara graniţelor, de aceea trebuie să-şi consolideze toate instrumentele necesare atingerii scopurilor strategice care se referă la evaluare strategică, avertizare timpurie, prevenirea conflictelor, decizie în momente de criză întemeiată pe informaţie reală, exactă şi la timp.

Klaus Iohannis a mai adăugat că rolul Serviciului este important şi din perspectiva relaţiilor şi cooperării euroatlantice şi internaţionale.

În finalul intervenţiei sale, Preşedintele a mulţumit angajaţilor SIE pentru profesionalismul arătat de-a lungul timpului şi şi-a exprimat convingerea că Serviciul de Informaţii Externe îşi va consolida atât performanţele în planul activităţii specifice, cât şi rolul de partener activ în formatele de lucru care privesc asigurarea securităţii naţionale.

La ceremonia, care a avut loc la sediul SIE, au mai participat consilierii prezidenţiali Dan Mihalache şi Ion Oprişor.

În acest context, şeful statului a vorbit despre rolul important al SIE în Strategia naţională de Apărare a Ţării.

”Domnul Preşedinte Klaus Iohannis a subliniat poziţia importantă a Serviciului de Informaţii Externe în recent adoptata Strategie Naţională de Apărare a Ţării, mai ales în contextul modificărilor geopolitice rapide din regiune”, se arată în comunicatul citat.

Reamintim că Parlamentul a votat pe 30 iunie numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia Serviciului de Informaţii Externe. Deşi puternic contestat de PSD şi aliaţii săi, MRU a reuşit totuşi să primească undă verde de la legislativ graţie sprijinului lui Gabriel Oprea, care şi-a mobilizat UNPR-ul la vot, în pofida nemulţumirii PSD-ului.

Mihai Razvan Ungureanu a mai condus SIE în perioada 2007 şi 2012.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor