Siegfried Mureşan: Ceea ce a făcut Dragnea cu Insula Belina este desprins dintr-un film cu dictatori din lumea a treia

Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Facebook - Siegfried Muresan)

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat, vineri, că Insula Belina este oglinda corupţiei şi arată că toţi liderii PSD, de la Victor Ponta, la Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, nu au urmărit altceva decât să se sprijine reciproc pentru a profita de avuţiile României. De asemenea, liberalul a precizat că Belina este un motiv în plus ca românii să nu mai dea niciodată vreun vot clicii pesediste.

“Insula Belina este oglinda corupţiei, a opulenţei şi a lipsei de respect faţă de cetăţeni cu care PSD a condus ţara în ultimii ani. Modul în care insula a ajuns din administrarea statului la dispoziţia lui Liviu Dragnea - prin firma Teldrum - arată spiritul de clan cu care PSD a folosit instituţiile statului pentru bunăstarea liderilor de partid. Guvernul Ponta a decis, printr-o hotărâre de guvern ilegală, să treacă în 2013 insula în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, care a 'închiriat-o' mai departe companiei teldrum. Mutarea s-a făcut cu sprijinul ministrului Mediului pe atunci, Rovana Plumb, şi a secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării, Sevil Shaiddeh. Ambele au fost anchetate ulterior în Dosarul 'Belina'”, a susţinut Mureşan, pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, continuă europarlamentarul, Sevil Shaiddeh a fost trimisă în judecată de procurori în acest dosar, în timp ce Rovana Plumb a fost scăpată de răspunderea din faţa legii de către deputaţii PSD care au respins ridicarea imunităţii.

“Tot în aceeaşi perioadă, Rovana Plumb a mai generat o pagubă românilor. În perioada 2012 - 2014, cât a fost ministrul Mediului, trebuia să absoarbă fondurile europene alocate României pentru mediu în perioada 2007 - 2013. Nu a făcut acest lucru, aşa că românii au pierdut de tot 440 de milioane de euro fonduri europene nerambursabile pentru investiţii de mediu). Nu trebuie să surprindă pe nimeni, deci, că Liviu Dragnea a vrut să o numească pe Sevil Shaiddeh prim-ministrul României, iar Viorica Dăncilă a propus-o pe Rovana Plumb chiar comisar european. Aşa se răsplăteşte în PSD spiritul de clan şi loialitatea faţă de lider”, a adăugat europarlamentarul PNL.

Siegfried Mureşan a susţinut că ceea ce a făcut Dragnea cu Insula Belina este desprins dintr-un film cu dictatori din lumea a treia:

“Complex de protocol, cu hotel, pontoane de pescuit şi chiar heliport, toate la dispoziţia lui Liviu Dragnea ca să meargă să dea la peşte cu alţi prieteni pesedişti. Aceste construcţii au fost ridicate fără aviz de mediu, după cum a anunţat Ministerul Mediului”.

De asemenea, liberalul a mai afirmat că Insula Belina demonstrează că toţii liderii PSD, de la Ponta, până la Dragnea şi Dăncilă, au avut în toţi aceşti ani un singur scop comun, acela de a se sprijini reciproc pentru a profita de avuţiile românilor.

“De aceea au şi atacat constant justiţia. Ca să nu îi mai deranjeze nimeni când încalcă legea şi fac abuzuri. Acesta este obiectivul lor şi acum: să ajungă din nou la putere, nu pentru binele oamenilor, ci din dorinţa de a guverna din nou pe cumetrii”, a explicat europarlamentarul.

Nu în ultimul rând, Siegfried Mureşan a declarat că Insula Belina este un motiv în plus ca românii să nu mai dea niciodată vreun vot clicii pesediste.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne