Siria: Închisoarea din Alep atacată de rebeli

Oraşul Alep, Siria, aproape distrus de bombardamente.
Oraşul Alep, Siria, aproape distrus de bombardamente. (STR / AFP / Getty Images)

În jurul închisorii centrale din Alep se duc lupte grele, trupele monarhiste susţinute de tancuri şi de avioane de vânătoare încearcănd să respingă atacul rebelilor, conform relatărilor agenţia AGI.

Citând martori oculari, Observatorul sirian pentru Drepturile Omului a declarat că un copil este mort iar alţi şapte membri a unei familii au fost răniţi în raid.

Aproximativ 4.000 de persoane, inclusiv prizonierii politici şi de drept comun, sunt în prezent deţinuţi în închisoarea situată la periferia celui de-al doilea oraş al ţării, intr-o regiune controlată de forţele rebele.

Între timp, în Damasc, în această dimineaţă a avut loc o explozie în piaţa centrală din Omayyadi, nu departe de un punct de control ridicat la intrarea în sediul Statului Major al Apărării, provocând mai mulţi răniţi.

Alte violenţe între forţele militare şi armata de opoziţie se desfăşoară în nord-vestul Siriei, la Idlib şi în provincia sudică din Daraa. În ţară comunicaţiile telefonice şi prin intermediul internetului funcţionează cu întreruperi, deoarece, conform ştirilor agenţiei de stat Sana, există o defecţiune a cablurilor cu fibră optică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe