Masacrarea a peste 100 de persoane a fost raportată în Homs, Siria

Oraşul Alep, Siria, aproape distrus de bombardamente, 12 ianuarie 2013
Oraşul Alep, Siria, aproape distrus de bombardamente, 12 ianuarie 2013 (STR / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.01.2013

Peste 100 de persoane au fost împuşcate, înjunghiate sau arse de forţele guvernamentale, în oraşul sirian Homs, a declarat joi un grup de monitorizare, potrivit unui raport Reuters.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Regatul Unit, a declarat că printre cele 106 persoane ucise marţi de forţele loiale preşedintelui Bashar al-Assad, care au luat cu asalt Basatin Al-Hasawiya, un cartier sărac de la marginea Homs, s-au aflat şi femei şi copii.

Masacrul din centrul oraşului a avut loc în aceeaşi zi cu exploziile care au ucis peste 80 de persoane la Universitatea din Alep, potrivit grupului.

Activiştii şi mass-media de stat au raportat că avioane de război şi trupe siriene au continuat joi o ofensivă naţională, bombardând zonele controlate de rebeli şi ciocnindu-se cu insurgenţii din oraşe.

Activiştii opoziţiei au declarat că 15 persoane, inclusiv 7 copii, au fost ucişi când un atac aerian a lovit casa unei familii din Husseiniyeh, o suburbie de la periferia capitalei.

Agenţia locală de ştiri Turkish Dogan a declarat că o persoană de pe partea turcă a frontierei a fost rănită de un glonţ rătăcit, în timpul nopţii, şi că şcolile din zonă au fost închise din cauza ciocnirilor de pe partea siriană.

În vidul de putere creat, unele grupuri kurde încearcă să preia controlul asupra unor părţi ale Siriei ca urmare a luptelor dintre rebeli şi forţele guvernamentale. Observatorul a relatat că au izbucnit ciocniri între militanţii kurzi şi armata siriană din Rameilan, un oraş din nord-est.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor