Situaţia explozivă de la Floreasca, dezamorsată. Managerul unităţii şi-a înaintat demisia

Demisiile în masă de la Spitalul Floreasca nu au rămas fără consecinţe. Managerul interimar al unităţii medicale, Sorin Păun, a fost nevoit să facă un pas în spate în urma discuţiilor cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Facebook)

UPDATE. Medicii de la Spitalul Floreasca care anunţaseră că îşi dau demisia au renunţat la demersul lor în urma retragerii din funcţie a managerul interimar Sorin Păun.

* * *

Acuzat de colegii săi că se comportă în mod abuziv şi îi pune sub presiune psihologică, managerul interimar al Spitalului Floreasca din Capitală, medicul Sorin Păun, a fost nevoit să-şi dea demisia din funcţie. Anunţul a fost făcut miercuri seară, la finalul discuţiilor purtate cu oficialul, de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"În această seară, doctorul Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, mi-a înaintat demisia din funcţia de conducere a unităţii sanitare. În cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcţionare a acestui spital până la organizarea concursului, cel târziu în luna octombrie.

Dincolo de problemele de comunicare dintre doctorul Sorin Păun şi o parte a personalului din spital, nimeni nu mi-a adus la cunoştinţă elemente care să pună la îndoială onestitatea sa şi calităţile recunoscute de medic chirurg. Ministerul Sănătăţii va acorda în continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca pentru remedierea rapidă a situaţiei", a declarat Vlad Voiculescu, citat de News.ro.

Ministrul Sănătăţii se întâlnise înainte şi cu o parte dintre medicii demisionari de la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, ocazie cu care ministrul a fost informat că peste 90 la sută din personalul de la UPU intenţionează să demisioneze din cauza lui Sorin Păun.

La finalul discuţiilor cu medicii, Vlad Voiculescu a explicat că avem de-a face cu două tipuri de probleme la Spitalul Floreasca - unele de comunicare, grave, şi altele de natură administrativă. Există de asemenea şi unele probleme cu medicamentele, însă acestea s-au remediat între timp.

Demisia lui Sorin Păun are loc după ce 17 medici de la UPU din cadrul Spitalului Floreasca au demisionat miercuri acuzând "presiuni psihologice" şi modul în care sunt trataţi de managerul unităţii. Medicii intraseră în preaviz două săptămâni şi anunţaseră că, dacă nu se rezolvă ceva, îşi caută de lucru în altă parte, urmând să le urmeze exemplul şi alţi colegi. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne