Smoothie de legume cu sfeclă roşie - o băutură cu efecte curative, tonice şi revigorante

Smoothie cu sfeclă roşie
Smoothie cu sfeclă roşie (Maria Matyiku / Epoch Times)

Un smoothie servit dimineaţa la micul dejun ne energizează şi în acelaşi timp suplimentează în mod natural necesarul de vitamine şi minerale de care corpul are nevoie în special în această perioadă a anului. De altfel, o alimentaţie simplă şi cât se poate de naturală revigorează şi menţine un organism sănătos şi un tonus ridicat.

Combinând sfecla roşie, care are un gust sălciu, cu morcov, ţelină, castravete, măr, suc de lămâie, pătrunjel şi ghimbir se obţine o băutură aromată şi energizantă, bogată în nutrienţi şi enzime vii. Această băutură consumată proaspătă aduce beneficii extraordinare organismului, atât la nivel energetic şi nutritiv şi cât datorită valenţelor sale curative.

Tratarea diferitelor boli cu sfeclă roşie se practică în medicina populară de mii de ani, efectele benefice ale acesteia fiind cunoscute încă din antichitate. Este prescrisă bolnavilor de cancer să o consume în formă crudă pentru întărirea sistemului imunitar, dar şi pentru capacitatea de regenerare a hemoglobinei. Sfecla roşie, lămâia şi ghimbirul sunt de alftel recomandate în curele de slăbire, de detoxifiere a organismului şi de întărire a sistemului imunitar.

Adăugarea frunzelor de pătrunjel, mărar, mentă sau alte ierburi aromate, a ghimbirului sau citricelor, aduc un aport suplimentar proteine, minerale şi vitamine, îmbogăţind în acelaşi timp gustul şi aroma băuturii.

Ingrediente:

1 sfeclă roşie,
2 morcovi,
o jumătate de castravete,
1 măr,
sucul de la o jumătate de lămâie,
o bucată de ghimbir,
frunze de pătrunjel,
o cană de apă,
1-2 linguriţe de miere sau sirop de guava (opţional)

Modul de preparare:

Sfecla roşie se curăţa de coajă şi se taie în jumătate, apoi în felii de mărime potrivită. Morcovii se spală bine şi se taie în bucăţi 2 cm. Castravetele de taie se asemenea în bucăţi. Ghimbirul se curăţa de coajă şi se taie în felii. Mărul se taie în bucăţi.

Se pun toate ingredientele în blender. Băutura este gata de servit în câteva minute. Gustaţi şi dacă doriţi să fie mai dulce puteţi adăuga puţină miere sau sirop de guava.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.