Societatea Timişoara: “…nimeni şi nimic nu ne mai poate intimida”

Societatea Timişoara, organizaţie păstrătoare a valorilor Revoluţiei române, îşi exprimă deplina dezaprobare faţă de modificarea prin Ordonanţă de Urgenţă a Codurilor penale şi a adoptării proiectului de lege privind amnistia şi graţierea.
Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara
Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara (.societateatimisoara.ro)

Societatea Timişoara cere Guvernului României să abroge ordonanţele de urgenţă referitoare la modificările Codului penal şi ale Codului de procedură penală, să respecte statul de drept, separarea puterilor în stat şi instituţiile statului şi să nu permită prin acţiuni îndreptate împotriva justiţiei alunecarea spre dictatură, se arată în comunicatul de presă al Societatii Timisoara remis redactiei Epoch Times.

Textul integral al comunicatului Societăţii Timişoara poate fi citit mai jos:

*****

"Societatea Timişoara, păstrătoare a valorilor Revoluţiei române din perioada 15 decembrie 1989 - 15 iunie 1990, cere Guvernului României:

1. Să abroge ordonanţele de urgenţă referitoare la modificările Codului penal şi ale Codului de procedură penală, în interiorul termenului de la care acestea produc efecte.
2. Să respecte statul de drept, separarea puterilor în stat şi instituţiile statului şi să nu permită prin acţiuni îndreptate împotriva justiţiei alunecarea spre dictatură.
3. Să demită imediat ministrul Justiţiei.
4. Să protejeze cetăţenii României care participă la proteste, să nu iniţieze şi să nu permită diversiuni şi violenţe care să compromită manifestaţiile paşnice ale demonstranţilor anti-guvernamentali.
5. Să nu iniţieze niciun act legislativ care ar diminua competenţele DNA în interesul unui aparent grup infracţional constituit la nivelul conducerii PSD. Să nu întreprindă nicio acţiune prin care s-ar încerca influenţarea actului de justiţie, în beneficiul politicienilor care încalcă legea.
6. Să aibă mereu în vedere că cei care au luptat în decembrie 1989 pentru democraţie şi pentru statul de drept nu vor permite niciodată nicio încercare de impunere dictatorială a unui grup ce nesocoteşte valorile pentru care unii şi-au dat viaţa.
În context, amintim că: “După ce am înfruntat şi am învins, fără ajutorul nimănui, unul din cele mai puternice sisteme represive din lume, nimeni şi nimic nu ne mai poate intimida.” (11 martie 1990 - Proclamaţia de la Timişoara)

Florian RĂZVAN-MIHALCEA
PREŞEDINTE
*****

Amintim că Societatea Timişoara a redactat "Proclamaţia de la Timişoara", un document prin care se susţinea că Revoluţia Română nu fusese doar anti-ceauşistă, ci şi anticomunistă. Probabil cel mai important articol al "Proclamaţiei de la Timişoara", celebrul "Punct 8", cerea ca "legea electorală să interzică pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatură, pe orice listă, al foştilor activişti comunişti şi al foştilor ofiţeri de Securitate". Acest punct al "Proclamaţiei de la Timişoara" s-a transformat, ulterior, extrem de târziu, în Legea lustraţiei, care, după ce a fost votată de două ori în Parlament a fost declarată neconstituţională.

Societatea Timişoara, este membru al organizaţiei internaţionale neguvernamentale Platforma Memoriei şi a Conştiinţei Europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne