Soldaţi israelieni surprinşi dansând intro discotecă alături de palestinieni

Un tânăr palestinian se pregăteşte să arunce cu o piatră împotriva forţelor israeliene în centrul oraşului Hebron din Cisiordania
Un tânăr palestinian se pregăteşte să arunce cu o piatră împotriva forţelor israeliene în centrul oraşului Hebron din Cisiordania (HAZEM BADER / AFP / Getty Images)

Israelul a pedepsit un grup de soldaţi care au fost prinşi la o petrecere împreună cu palestinieni. Petrecerea a avut loc la un club din Cisiordania, în oraşul Hebron, conform unui raport Reuters

Televiziunea israeliană a difuzat un material video în care se pot vedea soldaţi israelieni echipaţi complet, unul dintre ei înarmat cu un automat, şi care dansau cu tineri palestinieni îmbrăcaţi în blugi şi tricouri.

Regulile armatei israeliene interzic socializarea cu „inamicul” în timpul serviciului militar.

Israelul a ocupat Cisiordania după războiul de 6 zile din 1967, deşi zona este revendicată de palestinieni, care vor să fondeze un stat.

În urma masacrelor din 1948, 80% din populaţia arabă din Palestina s-a refugiat în Cisiordania, Liban, Iordania şi Siria, care ii tratează ca străini, şi care de multe ori îi expulzează.

Scena s-a petrecut într-o discotecă palestiniană din Hebron. Pe materialul video mai apăreau scene în care soldaţii israelieni erau purtaţi pe umeri de către tinerii din discotecă.

Raportul televiziunii israeliene afirma că soldaţii patrulau zona, unde apar deseori conflicte între palestinieni şi armata israeliană care apără coloniştii evrei.

Conform raportului televiziunii israeliene, materialul a determinat anchetarea soldaţilor de către o comisie militară.