Sondaj global: "Care este cea mai mare îngrijorare a dumneavoastră privind armele nucleare de astăzi?"

Soren Ragnarsson, Tranas, Suedia
Soren Ragnarsson, Tranas, Suedia (The Epoch Times)

Preocupările legate de armele nucleare includ simpla lor existenţă, posibilele lor utilizări şi statul care le controlează. Asta este ceea ce au aflat reporterii The Epoch Times din Noua Zeelandă până Suedia atunci când au întrebat localnicii:

Care este cea mai mare îngrijorare a dumneavoastră privind armele nucleare de astăzi?

Tranas, Suedia

Soren Ragnarsson, 67 de ani, pictor industrial pensionat

De obicei nu mă prea gândesc la asta. Eram mai îngrijorat când eram tânăr. Atunci am primit o mulţime de broşuri prin e-mail în legătură cu cât de periculoase erau. Deoarece nu ştiam prea multe despre ele, eram un pic speriat. Oricum, nu te poţi baza pe modul în care alte ţări se ocupă de securitatea lor.

Bucureşti, România

Constantin Dinculescu, 76 de ani, profesor pensionat

Nu sunt îngrijorat cu privire la armele nucleare din două motive. Dacă există o problemă reală în legătură cu ele, eu nu pot face nimic pentru a le opri oricum. Şi în al doilea rând, nu mi-e frică de ele.

Auckland, Noua Zeelandă

Gary Willard, 60 de ani, moderator Radio

Eu nu sunt atât de îngrijorat din cauza lor, cât sunt din cauza oamenilor care le controlează. Cred că lumea noastră este condusă de oameni nu prea sănătoşi mintal. Este un semn bun că asta se schimbă, pe măsură ce nivelul de cunoaştere creşte la nivel global. Oamenii sunt din ce în ce mai intoleranţi faţă de liderii lor, în special că Mişcarea Ocupaţi s-a răspândit pe întreaga planetă.

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Jekah V. Carillo, 22 de ani, inginer de sunet

Cele două probleme principale legate de armele nucleare ar fi problemele de mediu şi cele sociale. Problemele de mediu: evident că mă gândesc la efectul armelor nucleare asupra naturii. Probleme sociale: mă gândesc la oameni, la noi şi la copiii noştri. În special la copiii noştri, pentru ca tot ce vom face acum, va avea efect asupra viitorului; deci acestea sunt principalele mele îngrijorări.

Brooklyn, New York, Statele Unite ale Americii

Sasheer Zamata, 25 de ani, actor

Preocuparea mea cea mai mare când vine vorba de arme nucleare este că ţările care le deţin le-ar putea folosi. Este o idee înfricoşătoare că acesta ar putea fi următorul pas în modul în care ne vom lupta cu alţi oameni şi nu vreau să fiu prin zonă dacă asta se va întâmpla. Nu vreau să fiu o victimă a acestui tip de război.

Medellin, Columbia

Yojan Adolfo Botero Gómez, inginer electronic

Este foarte deranjant că naţiunile în curs de dezvoltare au acces la dezvoltarea armelor nucleare, deoarece puterea distructivă a acestora nu ar trebui să fie în mâinile liderilor cu precepte politice, religioase sau morale, care pot fi considerate mai importante decât daunele pe care acestea le-ar putea provoca omenirii. Evenimentele recente, cum ar fi tsunami-ul din Japonia şi alte accidente, cum ar fi cel care a avut loc în centrul Rusiei, la centrala nucleară de la Cernobâl, ne ajută să realizăm că omenirea nu este capabilă să răspundă la o catastrofă nucleară şi cu atât mai puţin să minimizeze consecinţele sale.

Palmwoods, Australia

Gary Powell, 70 de ani, naturopat

[Preocuparea mea cea mai mare este] că acestea există, şi că SUA caută o scuză pentru a le folosi la fiecare cinci minute.

Lima, Peru

Teotista Garcia, 41 de ani, Secretar

Armele nucleare fac mult rău omenirii. Marile puteri sunt în general cele care fabrică astfel de arme, şi cred că, dacă în ţările care le produc există un regim autoritar, atunci există riscuri şi pericole şi mai mari pentru umanitate. Eu nu sunt de acord cu fabricarea de arme nucleare.

Las Palmas de Gran Canaria (Insulele Canare) Spania

Ioana Sas, 32 de ani, inginer chimist

Armele nucleare nu sunt bune pentru nimic, ele pot distruge totul. Problema legată de aceste arme este cine are puterea de a le produce, a le îmbunătăţi şi a le vinde. Eu cred că ar trebui interzise, astfel multe dintre tensiunile şi conflictele dintre ţări vor dispărea.

Itatiba, Sao Paulo, Brazilia

Marcus Vinicius Cyrillo, 49 de ani, artist

Oamenii de vârsta mea s-au obişnuit cu ameninţări fără sens despre explozii de arme nucleare. La 14 ani, am trăit cu teama că aş putea muri dacă cineva ar arunca o bombă atomică. Armele nucleare au făcut tinerii să îşi piardă sensul vieţii, pentru că nu se pot apăra. ... Există o satiră la adresa filmului "Blast form the past." Astăzi, există arme nucleare mult mai puternice decât bomba atomică. Dar oamenii au rămas "amorţiţi" din cauza acestei probleme. Ideea "sfârşitului lumii", acum în 2012, nu mai este la fel de înfricoşătoare. Eu cred că lumea va reveni la o viaţă normală după 21 decembrie 2012.

Citiţi Sondajul Global în fiecare săptămână. Corespondenţii Epoch Times intervievează oameni din întreaga lume pentru a afla despre viaţa şi perspectivele lor privind realităţile locale şi globale. Întrebarea de săptămâna viitoare la nivel mondial: "Dacă ar trebui să reduceţi dramatic bugetul unui minister, care ar fi acela".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură