Soţia lui Mubarak a negociat publicarea memoriilor contra sumei de 12 milioane de euro

Suzanne Mubarak, soţia fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak. (foto arhiva).
Suzanne Mubarak, soţia fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak. (foto arhiva). (KARIM SAHIB / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
14.02.2012

Suzanne Mubarak, soţia fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, a negociat publicarea memoriilor sale de către o editură britanică, în schimbul sumei de 15,8 milioane de dolari (aproape 12 milioane de euro), scrie revista franceză Le Point.

În cele 500 de pagini ale cărţii, fosta "regină a Egiptului" dezvăluie detalii personale despre fosta familie prezidenţială. "Nu îmi neg iubirea faţă de bijuteriile de valoare şi antichităţi. Numele de 'maiestatea sa, regina', pe care mi l-a dat anturajul meu, mă încânta", scrie ea.

Suzanne Mubarak mărturiseşte şi că a încercat să se sinucidă după ce a aflat că a fost arestată pentru corupţie.

Ea povesteşte şi cum soţul său, înainte să demisioneze, ordonase ca gărzi de corp să o însoţească inclusiv la toaletă.

"Suzie" mai spune că are adesea coşmaruri, în care se vede ca regina Nazli - mama regelui Faruk, ultimul rege al Egiptului - în drum spre spânzurătoare.

Suzanne Mubarak revine, de asemenea, asupra ultimelor luni la putere ale clanului Mubarak. Potrivit ei, soţul său i-a spus lui Barack Obama că intenţionează să renunţe la putere în 1 februarie 2011. În plus, mai multe ţări arabe şi Statele Unite ar fi propus să ofere azil politic întregii familii prezidenţiale, dar acest azil le-ar fi fost refuzat, în cele din urmă, după demisia preşedintelui, în 11 februarie.

Suzanne Mubarak, în vârstă de 71 de ani, a fost eliberată în mai 2011. În schimb, ea a predat statului întreaga sa avere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor