Şova: Acuzaţiile mi-au distrus viaţa şi cariera. O să scriu o carte despre ce am trăit în aceşti ani

Fostul ministru Dan Şova şi-a anunţat intenţia de a scrie o carte despre toată presupusa nedreptate pe care a trăit-o în ultimii ani, de când a devenit "clientul" procurorilor anticorupţie.
Dan Şova
Dan Şova (Epoch Times România)

Acuzat de trafic de influenţă în dosarul CET Govora, fostul ministru Dan Şova aşteaptă cu emoţie sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În ultimul cuvânt adresat instanţei, politicianul şi-a declarat sus şi tare nevinovăţia şi a susţinut că doreşte să-şi recapete demnitatea pierdută. În replică, procurorul de caz a cerut să fie condamnat cu executare şi recuperarea presupusului prejudiciu.

"Pentru mine, tot acest dosar a fost una dintre cele mai dure lecţii de viaţă. Am văzut care este în România statutul unui om acuzat. Am trăit o excludere din societate din 2015. Aceste acuzaţii nefondate mi-au distrus viaţa şi cariera definitiv, pentru că suspiciunea care planează asupra mea e insurmontabilă în actuala societate. Trăiesc de doi ani de zile o consternare perpetuă cu privire la toată această desfăşurare de forţe.

Nu sunt avocat de penal, dar ştiu să mă uit pe un dosar. Cum e posibil să mergi în instanţă cu un astfel de dosar? Cred că o să scriu o carte despre ce am trăit în aceşti ani. Toată nedreptatea, tot nejuridicul. Eram aici, în boxă, când onoratul reprezentant al Parchetului a propus prelungirea arestului, pentru că n-am recunoscut. Şi am zis: Da! Prefer să stau şase luni. Îmi doresc să-mi recapăt demnitatea pierdută acum doi ani", le-a spus Dan Şova judecătorilor de la Înalta Curte, citat de Agerpres.

Pentru a citi mai mult pe această temă intraţi aici.