Şova susţine în continuare că MDRT a vrut să-i dea un contract pentru a deveni ţintă de atac

Epoch Times România
26.06.2011

Senatorul PSD Dan Şova susţine în continuare că MDRT a vrut să-i acorde în 2010 "cu dedicaţie" un contract de avocatură cu scopul de a se acredita ideea că lucrează cu bani publici şi pentru a fi atacat şi prezintă corespondenţa pe acest subiect între firma sa şi minister.

După ce MDRT a respins printr-un comunicat, dar şi printr-o declaraţie a Elenei Udrea, afirmaţiile senatorului că ministerul i-ar fi oferit preferenţial un contract de asistenţă juridică, Şova susţine printr-un comunicat de presă că MDRT minte, nu el.

"Dacă MDRT susţine că oferta era una normală şi uzuală, iar nu una , rugăm pe această cale să menţioneze nominal avocaţii din Baroul Bucureşti care îndeplinesc condiţiile cumulative de doctor într-o materie dintr-un domeniu care să presupună administrarea fondurilor publice şi de cadru didactic la o facultate de drept acreditată, la discipline din domeniul administrării fondurilor publice sau titular de curs la o materie care presupune administrarea fondurilor publice. De asemenea, pentru transparenţă, şi pentru a demonstra dacă MDRT este o instituţie onestă, rugăm să se precizeze pe această cale, nominal, societăţile sau cabinetele de avocatură cărora le-a fost trimisă cerere de ofertă atât în 2008 cât şi în 2010. Dl. Şova nu ştie cui a mai trimis MDRT oferta, dar susţine în continuare că aceasta oferta a fost una şi, de asemenea, că în Baroul Bucureşti nu sunt decât doi avocaţi care îndeplineau cerinţele cumulative ale ofertei MDRT", se arată într-un comunicat de presă.

Cât priveşte contractul pe care l-a avut cu MDRT invocat de minister în dreptul la replică de vineri, Şova admite că în 2008 a fost încheiat un contract între MDRT (condus la acea dată de Laszlo Borbely) şi Şova şi Asociaţii. El afirmă însă că de încheierea contractului pentru procedurile de achiziţie a serviciilor din 2008 s-a ocupat Radu Cernov care a şi semnat contractul cu MDRT, iar "aceasta s-a întâmplat pentru bunul şi simplul motiv că dl. Dan Şova se afla la acea vreme în campanie electorală în judeţul Olt".

De asemenea, dacă vineri, Şova preciza în conferinţă de presă că oferta cu dedicaţie a fost făcută în 2010, deci sub ministeriatul Elenei Udrea, senatorul spune sâmbătă că "după înregistrarea contractului la Şova şi Asociaţii, la 16 decembrie 2008 şi întoarcerea sa din campanie a fost observată aceasta clauza din oferta MDRT şi pentru acest motiv s-a refuzat derularea oricărei relaţii contractuale cu MDRT, solicitându-se de mai multe ori, verbal, rezilierea contractului". De asemenea, oferta "cu dedicaţie" avea să fie făcută şi în 2010, când s-a formulat o nouă ofertă a ministerului (care era condus la acea dată de Elena Udrea), iar "dl. Şova a reiterat faptul că este un contract cu dedicaţie, a arătat că a solicitat de mai multe ori rezilierea acordului cadru din 2008 (în temeiul căruia repetăm, nu s-a desfăşurat nici un fel de relaţie contractuală) şi de asemenea, a denunţat unilateral, pentru clarificare, orice relaţie între MDRT şi Sova si Asociaţii".

Pentru a proba afirmaţiile sale, Şova ataşează comunicatului un caiet de sarcini trimis firmei sale de minister pe 28 iunie 2010, dar şi o scrisoare prin care pesedistul anunţa peste două zile, 30 iunie, că denunţă unilateral contractul semnat în 2008. În acest răspuns către MDRT, senatorul îi transmitea lui Bogdan Răileanu, director al direcţiei achiziţii publice, următoarele: "După cum aveţi cunoştinţă, prin intermediul organelor de presă controlate de PDL, s-a acreditat ideea că orice avocat care are apartenenţa la PSD, dacă are contracte cu statul, înseamnă că este infractor. (....) Mă văd nevoit să declin fie şi simpla ofertă pentru a nu fi părtaş la un joc de imagine şi la coborârea discursului public sub o limită pe care nu aş putea-o înţelege". El avertiza că alcătuirea unui caiet de sarcini cu dedicaţie este ilegală. Şova şi-a încheiat ironic scrisoarea: "Am convingerea că veţi găsi avocaţi dedicaţi PDL la fel de bine pregătiţi profesional, care vă vor putea ajuta. Şi, de asemenea, am speranţa că va fi respectată şi legea atunci când vor fi selectaţi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor