Spania interzice vânzările de câini şi pisici în magazine de animale. Cât timp pot fi lăsate patrupedele singure acasă

(YouTube Capture)

Conform unei noi legi spaniole privind protecţia animalelor, animalele de companie pot fi lăsate singure timp de până la trei zile. Pisicile trebuie să fie sterilizate şi microcipate, iar proprietarii de câini trebuie să încheie o asigurare de răspundere civilă.

Noua lege privind protecţia animalelor a fost adoptată joi, 16 martie, de Parlamentul spaniol.

Legislaţia impune ca animalele să fie ţinute în "condiţii demne" şi enumeră speciile pe care oamenii le pot ţine ca animale de companie în casele lor.

De asemenea, legea interzice vânzarea câinilor, pisicilor şi dihorilor în magazinele pentru animale de companie şi permite expunerea lor exclusiv în scopul al adopţiei, relatează site-ul de ştiri Oops Top.

Potrivit sursei citate, legea prevede că vânzarea şi creşterea de animale mici poate fi efectuată numai de către persoane înregistrate în mod corespunzător, sub rezerva unor garanţii corespunzătoare de protecţie a animalelor.

Pentru creşterea ilegală a animalelor în scopuri comerciale, se poate aplica o amendă cuprinsă între 50.000 şi 200.000 de euro.

În conformitate cu dispoziţiile legii, participarea animalelor sălbatice la circ este interzisă. O restricţie similară a fost deja adoptată de majoritatea provinciilor spaniole, la propria lor discreţie.

Totodată, în conformitate cu noua lege privind protecţia animalelor, Parlamentul a înăsprit capitolele relevante din Codul Penal.

Pedeapsa maximă care putea fi aplicată până acum era de 18 luni de închisoare pentru uciderea animalelor cu cruzime extremă. Dar acum, pedeapsa a fost majorată la 36 de luni de închisoare prin legislaţia care intră în vigoare în septembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne