Spitalul Militar de Urgenţă Focşani închis pentru 48 de ore. Doi angajaţi medicali infectaţi cu coronavirus

Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Alexandru Popescu” Focşani
Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Alexandru Popescu” Focşani (smufocsani.ro)

Ministerul Apărării a anunţat, marţi, închiderea pentru 48 de ore a Spitalului Militar de Urgenţă “Dr. Alexandru Popescu” din Focşani după confirmarea infectării cu coronavirus a două persoane din rândul personalului medical şi auxiliar sanitar. De asemenea, s-a dispus externarea tuturor pacienţilor.

În prezent, se desfăşoară o anchetă epidemiologică pentru a se stabilii contacţii şi, pe durata acesteia, posibilii contacţi vor fi plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţi.

Din comunicatul de presă al ministerului aflăm că Spitalul Militar de Urgenţă îşi va închide uşile în vederea dezinfecţiei de grad foarte înalt a acestuia, cu scopul de a limita răspândirea infecţiei.

Totuşi, singurul punct al Spitalului Militar care va rămâne deschis este Centrul de Primiri Urgenţe.

În acelaşi timp, se vor recolta analize de la toţi contacţii simptomatici şi, în funcţie de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecţie a personalului medical, în vederea menţinerii capacităţii operaţionale a spitalului.

Reamintim că o situaţie similară are loc la Suceava, unde Spitalul Clinic Judeţean a fost închis, marţi, pentru 48 de ore, după ce aproape 100 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus şi 1.300 de angajaţi au intrat în izolare. Spitalul urmează să fie dezinfectat, iar pacienţii vor fi transferaţi la alte unităţi medicale.