Stanculescu cere intreruperea executarii pedepsei de 15 ani de inchisoare

Epoch Times România
17.10.2008

Avocata lui Victor Athanasie Stanculescu a depus la Tribunalul Militar Bucuresti o cerere de intrerupere a executarii pedepsei acestuia si la Inalta Curte de Casatie si Justitie contestatia in anulare in cazul deciziei de condamnare la 15 ani de inchisoare in dosarul revolutiei de la Timisoara.

Aparatoarea lui Stanculescu, Alice Draghici, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca a depus joi cele doua cereri.

Victor Athanasie Stanculescu a fost ridicat, miercuri seara, dupa o conferinta de presa sustinuta in Capitala, de politistii de la Serviciul Urmariri de la Politia Capitalei.

De asemenea, Mihai Chitac a fost ridicat, miercuri seara, de politisti, de la domiciliul din Bucuresti.

Acestia au fost dusi la sediul Politiei Capitalei, iar dupa efectuarea formalitatilor au fost transportati la Spitalul Penitenciar Jilava, ambii condamnati avand probleme de sanatate.

Serviciul urmariri din Politia Capitalei a avut misiunea de a pune in executare mandatele de incarcerare ale generalilor Mihai Chitac si Victor Athanasie Stanculescu.

Instanta suprema a respins, miercuri, recursurile generalilor in rezerva Mihai Chitac si Victor Athanasie Stanculescu, care au ramas cu condamnarile de cate 15 ani de inchisoare in dosarul revolutiei de la Timisoara.

Sentinta in acest dosar este definitiva.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor