Stanculescu: Nu se vor afla prea multe adevaruri de la mine decat dupa ce dispar ca fiinta

Epoch Times România
17.10.2008

Generalul Victor Athanasie Stanculescu, condamnat definitv la 15 ani de inchisoare in dosarul Timisoara, a afirmat, miercuri, ca cei care au vrut arestarea sa nu au dorit sa se afle unele adevaruri despre Revolutie, despre care nu va vorbi nici el, dar a pomenit despre existenta unor casete audio.

"(Cei ce au vrut arestarea mea, n.r.) nu vor sa se afle prea multe adevaruri, despre care n-o sa se afle nici de la mine. O sa se afle cand o sa dispar eu ca fiinta. Eu stiu ce-am facut, ei stiu din auzite. Raman cu fruntea sus, nu mi-e frica nici mai departe", a spus generalul Stanculescu.

El a vorbit apoi, in conferinta de presa de miercuri, despre existenta, undeva "in strainatate", a unor casete, "noua-zece" la numar, care ar contine cate 90 de minute de inregistrari audio in care generalul vorbeste despre evenimentele din decembrie 1989.

Intrebat cum comenteaza condamnarea sa, generalul a raspuns: "Este foarte greu sa se judece o revolutie in justitie".

"In al doilea rand, dupa zece ani de hartuire, se pare ca nicio instanta nu va aprecia aportul meu la evenimentele din 89, atata timp cat presiunile politice au nevoie de un vinovat. In al treilea rand, este comod pentru cei de la putere sa nu doreasca aflarea adevarului", a mai spus Stanculescu.

Generalul in rezerva a amintit ca nu el este cel care a ordonat sa se traga la Timisoara, aratand ca atunci cand a fost trimis acolo de ministrul Apararii din acea vreme, ajuns pe aeroportul banatean ar fi aflat de la angajati ca "se trage".

"Nu puteti ajunge la divizie pentru ca se trage", i-ar fi spus lui Stanculescu angajatii aeroportului din Timisoara.

"Cele trei complete de cate trei judecatori, cu cele doua complete de recurs si cu cel al recursului in anulare, cu toate dovezile care nu exista, nici vorbit, nici scris, au spus ca eu am dat ordinul. Stanculescu nu a dat niciun ordin. Punct!", a continuat acesta.

Generalul a mai spus in conferinta de presa ca le-a zis judecatorilor de la instanta suprema ca spera ca Dumnezeu sa-i lumineze in al doisprezecelea ceas. "Sper sa gasiti puterea sa dati o solutie aproape de adevar", le-ar mai fi spus Stanculescu magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie care l-au condamnat la 15 ani de inchisoare.

Generalul in rezerva Victor Athanasie Stanculescu a fost ridicat, miercuri seara, dupa conferinta de presa sustinuta in Capitala, de politistii de la Serviciul Urmariri de la Politia Capitalei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor