Statul capturat. Dosarul "Jandarmeriadei", cerut de Inspecţia Judiciară chiar înainte de audierea lui Dragnea - surse

Deşi nu are nici o competenţă în a verifica lucrări de urmărire penală în curs, Inspecţia Judiciară a descins la Parchetul General pentru a cere dosarul "Jandarmeriadei". Faptul a avut loc cu doar câteva ore înainte ca Liviu Dragnea să fie audiat în acest doar.
Liviu Dragnea
Loredana Diacu
16.09.2018

Cu doar câteva ore înainte de audierea lui Liviu Dragnea în dosarul Jandarmeriadei, doi inspectori de la Inspecţia Judiciară au descins la secţia Parchetelor Militare din cadrul Pachetului General, unde le-au solicitat procurorilor tot dosarul penal vizând violenţele comise de jandarmi împotriva manifestanţilor la mitingul din 10 august, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Inspecţiei. Descinderea a avut loc deşi, potrivit experţilor în drept penal consultaţi de G4Media.ro, IJ nu avea nici o competenţă să verifice o lucrare de urmărire penală în curs.

Reamintim în context că Inspecţia Judiciară este în centrul unui mare scandal după ce Guvernul a promovat o OUG prin care prelungeşte mandatul actualei conduceri. Presa a scris că sub conducerea actulului şef, IJ s-a transformat în braţul armat al PSD împotriva magistraţilor.

”Pretextul a fost să-l audieze pe procurorul Corbu şi să ia actele din dosarul violenţelor din 10 august făcut de procurorul Bogdan Pârlog ca să-i verifice activitatea, însă inspectorii de la IJ au luat la studiat tot dosarul. Nu doar li s-au comunicat actele procurorului Pârlog, dar li s-a predat tot dosarul să-l vadă câteva ore. Insistau să li se pună la dispoziţie toate documentele, să vadă unde s-a ajuns cu ancheta. Vizita a fost una neanunţată. Aşa că au putut să-l liniştească cât de cât pe Dragnea, înainte de audierea lui la Parchet”, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Inspecţiei Judiciare.

Reamintim că Guvernul a prelungit prin OUG pe data de 5 septembrie mandatele conducerii Inspecţiei Judiciare (Lucian Netejoru şi Gheorghe Stan), care au expirat la data de 1 septembrie. Sub conducerea celor doi, Inspecţia acţionează ca o veritabilă armă în mâna PSD împotriva magistraţilor incomozi sau a cazurilor delicate. Miza este menţinerea celor doi la conducerea Inspecţiei ca interimari, până la intrarea în vigoare a noii legi a CSM, care schimbă condiţiile de selecţie a şefilor IJ, au explicat sursele g4media.ro.

Articolul integral poate fi citi aici. Până la ora publicării articolului G4Media, Inspecţia Judiciară nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro pe tema controlului efectuat vineri la secţia Parchetelor Militare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor