Ştefan Gaţcan revine în fracţiunea PSRM. Deputat PAS: Corupţia din Parlament trebuie oprită

Ştefan Gaţcan (stânga), deputat în Parlamentul R. Moldova
Ştefan Gaţcan (stânga), deputat în Parlamentul R. Moldova (facebook.com/Pro Moldova)

Deputatul Ştefan Gaţcan a revenit joi, în fracţiunea PSRM după ce a lipsit din ţară o săptămână, timp în care presa de la Chişinău a scris că acesta ar fi fost sechestrat şi intimidat de socialişti pentru faptul că a decis să părăsească formaţiunea şi să adere la grupul Pro Moldova.

Parlamentarul şi-a retras cererea de demisie din funcţia de deputat scriind într-un mesaj publicat pe Facebook că s-a lăsat prins într-un joc politic, dar când i-a realizat consecinţele, a decis că nu-şi doreşte să fie motiv de blocaj în Parlament, îndeosebi atunci când colegii lui medici merită mai mult ca oricând salarii mai mari.

„Am luat decizia că prezenţa mea în Parlament este necesară cel puţin atâta vreme cât ea ajută ca ţara să nu intre în instabilitate şi blocaj. Rămân însă la ideea de a mă retrage din politică, atunci când retragerea mea nu va avea consecinţe grave asupra oamenilor şi a ţării. Absolut nimeni nu m-a presat să iau o decizie sau alta”, a ţinut să sublinieze Gaţcan.

Este un caz fără precedent, a declarat în context deputatul PAS Lilian Carp, menţionând că pentru corectitudine, cazul Gaţcan trebuie să fie un punct de pornire, pentru a opri corupţia din Parlament. „Dacă cu adevărat a existat caz de corupere, să vină procurorul şi să ridice imunitatea.”

La 30 iunie Ştefan Gaţcan a anunţat că se retrage din fracţiunea PSRM şi se alătură grupului parlamentar Pro Moldova. A doua zi însă acesta a semnat o cerere de renunţare la mandatul de deputat, dispărând din spaţiul public.

Revenirea lui Gaţcan în fracţiunea socialiştilor a asigurat Parlamentului cvorum şi în sfârşit după trei tentative eşuate premierul Ion Chicu a prezentat angajarea răspunderii Executivului pe patru proiecte de legi care vizează modificarea legii bugetului şi majorarea salariilor unor angajaţi din sectorul medical.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe