Ştefănescu, întrebat dacă Dăncilă ştie să ţină PSD-ul unit: Eu nu mă simt foarte în regulă în momentul de faţă

Codrin Ştefănescu
Codrin Ştefănescu (Facebook)

Social-democratul Codrin Ştefănescu, aspirant la la postul de secretar general al PSD la congresul din 29 iunie, deplânge, într-un interviu acordat RFI, ”lipsa de caracter” a unor colegi de partid, care s-au delimitat instantaneu de Liviu Dragnea, după trimiterea acestuia la închisoare şi opinează că partidul n-a fost niciodată într-o situaţie atât de gravă ca acum.

”Partidul meu nu e într-o situaţie foarte bună. Cred că n-am fost niciodată într-o situaţie atât de gravă ca acum. Parcă nu ne revenim după 26 mai, parcă nu reuşim să ne punem pe picioare sub nici o formă”, a susţinut Ştefănescu.

Întrebat dacă-l deranjează îndepărtarea unor oameni apropiaţi de Liviu Dragnea în partid, social-democratul a răspuns:

”Nu putem vorbi despre oameni care au fost apropiaţi de Liviu Dragnea şi oameni care au fost mai puţin apropiaţi, că şi primul-ministru a fost apropiat de Liviu Dragnea, doar a fost propunerea lui de prim-ministru.

Sunt oameni în Guvern care au fost apropiaţi de Liviu Dragnea, sunt oameni în partid, dintre preşedinţii de organizaţii judeţene. Pe mine m-a şocat faptul că unii dintre colegii mei au uitat de Liviu Dragnea fix în ziua în care a primit condamnarea, s-au delimitat de un om care a avut un rol important în viaţa lor şi inclusiv în viaţa lor politică instantaneu şi asta m-a şocat, nu mi-a venit să cred lucrul ăsta.

Eu nu m-am delimitat (...). M-a surprins lipsa de caracter a unor colegi de-ai mei apropiaţi, în ceea ce priveşte poziţionarea lor faţă de situaţia în care se află Liviu Dragnea”.

Codrin Ştefănescu a evitat să spună clar dacă se referă şi la Viorica Dăncilă: ”Nu dau nume astăzi, o să vorbesc la Congres despre lucrul ăsta”.

Întrebat dacă nu ar trebui să înceapă o nouă eră în PSD, după pierderea alegerilor europene şi trimiterea liderului Liviu Dragnea la închisoare, Codrin Ştefănescu a răspuns:

”Evident că partidul trebuie să meargă mai departe. Asta cu o nouă eră este exact ce ni se spune şi nouă, începem totul de la zero, uităm ce a fost şi începem o nouă eră. Nu, nu o nouă eră, lucrurile merg înainte, asta este tot, nu începe o nouă eră, pur şi simplu, lucrurile trebuie să meargă înainte firesc, în condiţiile în care partidul a fost lovit foarte puternic prin condamnarea liderului său şi prin rezultatul de la alegeri şi prin tot scandalul din ultimele săptămâni, legat de echipa de conducere”.

Ştefănescu a fost întrebat şi dacă Viorica Dăncilă ştie să ţină partidul unit, cum a făcut-o Liviu Dragnea.

”Nu ştiu să vă răspund la întrebarea asta. Eu nu mă simt foarte în regulă în momentul de faţă, în condiţiile în care văd câtă amărăciune, câtă supărare este în interiorul partidului, câtă frustrare s-a strâns, câte tabere şi grupuri s-au făcut”, a răspuns social-democratul.

Interesant este că, deşi a opinat că PSD n-a fost niciodată într-o situaţie atât de gravă, Ştefănescu susţine că partidul trebuie să aibă propriul candidat la prezidenţiale:

”Să ştiţi că în PSD în principal avem colegi care pot aduna aceste voturi. Omul care iubeşte PSD, care este membru, care e simpatizant, omul care a votat de ani de zile acest partid este greu să-i spui că iei pe cineva din afară şi îi spui votează-l, este foarte complicat”, afirmă Codrin Ştefănescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne